Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2020: Οι «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα
2 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ, 3 ΝΕΟΙ

Ανασχηματισμός 2020: Οι «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα

Ανασχηματισμός 2020: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις «λειτουργικές βελτιώσεις» όπως τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου.

Ανασχηματισμός 2020: Η συζήτηση των τελευταίων ημερών περί ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώθηκε, καθώς ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις «λειτουργικές βελτιώσεις», όπως τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου. Ο όρος «λειτουργικές βελτιώσεις» δεν είναι τυχαίος καθώς οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι περιορισμένες. Η γενικότερη πεποίθηση είναι πως ο πρωθυπουργός θα είχε προβεί στις κινήσεις του άμεσα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η τουρκική Navtex με αποτέλεσμα να στραφεί πλήρως η προσοχή του Μαξίμου στο Καστελόριζο και στα εθνικά θέματα.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεν υπήρχαν εκπλήξεις, καθώς ο ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός, αλλά περιλάμβανε κυρίως τις αναβαθμίσεις των κυρίων Σκυλακάκη και Παπαθανάση και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα των κυρίων Τσακλόγλου και Ταγαρά, καθώς και της κυρίας Ράπτη.

Ανασχηματισμός 2020: Τι περιλαμβάνει

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμη

Θετικός απολογισμός για τη Βουλή: 100 τα κατατεθέντα νομοσχέδια, 95 τα ψηφισμένα
Δένδιας: Διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει εν μέσω απειλών
Στο μετρό με μάσκα για επιθεώρηση ο Κώστας Καραμανλής
Αντίστροφη μέτρηση για τις… διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση – Τα σχέδια Μητσοτάκη
Ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να είναι εφ’ όλης της ύλης
Στην Ελλάδα ο Ξαβιέ Μπετέλ με τον σύζυγό του -Τούς ξενάγησαν Σαμαράς και Παντερμαλής
Οι πρώτες βουτιές Μητσοτάκη με τη Μαρέβα και τον γιο τους (pics – vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις