Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γώγος κορονοϊός:«Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας»
ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος κορονοϊός:«Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας»

Γώγος κορονοϊός: «Στις πανδημίες το βασικό είναι ο κόσμος να αποδεχθεί την ανάγκη των μέτρων», τόνισε ο Καθηγητής Παθολογίας.

Γώγος κορονοϊός: «Στις πανδημίες το βασικό είναι ο κόσμος να αποδεχθεί την ανάγκη των μέτρων, αυτό δεν υπήρξε, υπήρξε μεγάλη χαλάρωση», υποστήριξε σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. «Αυτό δυστυχώς οδήγησε σε μια έξαρση της νόσου», είπε ο κ. Γώγος μιλώντας στον Θέμα 104,6, τόνισε, ωστόσο ότι «ευτυχώς ελέγχθηκε η εισαγωγή κρουσμάτων από το εξωτερικό». Ο καθηγητής, παράλληλα υπενθύμισε ότι «η λήψη μέτρων, όπως μάσκα παντού, τήρηση των αποστάσεων και ζητήματα υγιεινής, ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων μπορεί εύκολα εντός 15 ημερών να οδηγήσει σε έλεγχο της κατάστασης».

«Διαφορετικά η πανδημία θα πολλαπλασιαστεί» ανέφερε ο κ. Γώγος και εκτίμησε ότι «μπαίνουμε στη χειρότερη φάση από αρχής του καλοκαιριού». «Υπάρχει κινητικότητα, ο κόσμος κινείται» σημείωσε ο καθηγητής, αξιολογώντας ως «κακή» την περίοδο αυτή και προτάσσοντας να υπάρξει «προστασία όλου του πληθυσμού κυρίως των ευάλωτων ομάδων». Επιπλέον, «όσο και να προσπαθήσουν οι μεγάλοι και ευάλωτοι να κλειστούν στα σπίτια τους» πρέπει να πεισθούν οι νέοι να τους προστατέψουν σημείωσε ο κ. Γώγος, ενώ υπενθύμισε ότι «γίνονται πάρα πολλά τεστ», αλλά οι νέοι άνθρωποι είναι στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί. Ερωτηθείς για τυχόν μετάδοση της νόσου από τις μονάδες των κλιματιστικών, «είναι μια εστία» τόνισε ο Καθηγητής και επέστησε την προσοχή στις «αποστάσεις που είναι μικρές μέσα σε κλειστούς χώρους».

Γώγος: «Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουν κανονικά σχολεία και πανεπιστήμια»

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, «θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουν κανονικά σχολεία και πανεπιστήμια» γνωστοποίησε ο κ. Γώγος και συνέστησε να μην «γίνονται αυτές οι μεγάλες δεξιώσεις σε περίοδο πανδημίας», με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα σε γάμους. Ο καθηγητής χαρακτήρισε ακόμη «αναγκαίο» να κάνουν το εμβόλιο γρίπης «όλοι οι ευάλωτοι και όλοι οι υγειονομικοί φέτος» και υπογράμμισε την ανάγκη «να μπλοκάρουμε τη γρίπη από τη διασπορά στα νοσοκομεία».

«Οτιδήποτε είναι για το καλό της ενημέρωσης και το καλό του κόσμου είναι απολύτως αποδεκτό, μην σας πω και αναγκαίο. Νομίζω ότι η παρουσία του κ. Τσιόδρα, αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί, με την επιρροή που έχει στον κόσμο, που φαίνεται να έχει επίδραση, είναι και αποτελεσματικός και ο τρόπος που μιλάει και η επαφή του με τους υπόλοιπους, νομίζω ότι θα είναι χρήσιμη σε αυτή τη φάση» σχολίασε επίσης ο κ. Γώγος με αφορμή την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην οποία θα παραστεί σήμερα ο κ. Τσιόδρας καταλήγοντας ότι «στην πανδημία η επικοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα».

Δείτε ακόμη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι
Η Μασούτης στα αεροδρόμια με χρώματα και εικόνες της Ελλάδας!
Πρώτο trend στο Twitter το hashtag #Τσιόδρας – “Θυμάστε τι μας είχαν πει;”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις