Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μια αμφιλεγόμενη δήλωση
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μια αμφιλεγόμενη δήλωση

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Παρά τις ελπίδες -και μάλιστα σημαντικές- για εμβόλιο, είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον κορονοϊό.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε μια δήλωση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος τόνισε ότι παρά τις σημαντικές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανό να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για τον κορονοϊό και πως ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, περισσότερα από 18,14 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχει καταγραφεί ότι έχουν προβληθεί από τον ιό και 688.080 έχουν πεθάνει.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, και ο επικεφαλής Εκτάκτων Καταστάσεων, Μάικ Ράιαν, κάλεσαν όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων. «Το μήνυμα προς τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις είναι σαφές: “κάντε τα πάντα”», δήλωσε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια on line συνέντευξης Τύπου στην έδρα του οργανισμού, στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο. «Κάποια εμβόλια βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ορισμένα αποτελεσματικά εμβόλια που θα βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την προσβολή.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν υπάρχει πανάκεια»

Ωστόσο, δεν υπάρχει πανάκεια αυτήν τη στιγμή και ίσως να μην υπάρξει ποτέ», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. Από την πλευρά του, ο Ράιαν δήλωσε ότι χώρες με μεγάλο ρυθμό μετάδοσης, περιλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, χρειάζεται να ετοιμαστούν για μεγάλη μάχη. «Ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί επίμονη δέσμευση», τόνισε χαρακτηριστικά. Αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι η ερευνητική επιτροπή που βρίσκεται στην Κίνα δεν έχει επιστρέψει ακόμη.

Μια ευρύτερη υπό τον ΠΟΥ επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες από την Κίνα και άλλες χώρες, σχεδιάζεται να μελετήσει στη συνέχεια την προέλευση του ιού που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν, αν και ο χρόνος και η σύνθεση για την έρευνα αυτήν δεν είναι ακόμη σαφείς. Ο Τέντρος κάλεσε τις μητέρες να συνεχίζουν να θηλάζουν ακόμη και αν έχουν προσβληθεί από την COVID-19, καθώς οι ωφέλειες υπερισχύουν των κινδύνων μόλυνσης.

Δείτε ακόμη

Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό
Με μερικό lockdown προχωρά η πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας
Ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται ότι τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι – Η Αίγυπτος τον καλεί να τον πείσει για το αντίθετο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις