Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία τεστ κορονοϊού: Υποχρεωτικός έλεγχος σε όλους τους ταξιδιώτες
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία τεστ κορονοϊού: Υποχρεωτικός έλεγχος σε όλους τους ταξιδιώτες

Γερμανία τεστ κορονοϊού: Υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού, θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν.

Γερμανία τεστ κορονοϊού: Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. Υπάρχει έτοιμο «προσχέδιο», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας. «Θέλουμε να υπάρξει καλός συντονισμός με τα ομόσπονδα κράτη, διότι θα χρειαστεί να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο Σπαν σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Σημειώνεται ότι ακόμη επτά ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 509 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει μέχρι στιγμής τους 9.148 νεκρούς επί συνόλου 210.402 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Να επιβάλλονται τα πρόστιμα

Έναντι του κινδύνου ενός νέου lockdown πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών αξιωματούχων που ζητούν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας. Κάθετα αντίθετος με την χαλάρωση των μέτρων, όπως το ζητούσαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές το Σάββατο στο Βερολίνο, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ. Όποιος υποτίμησε το κορονοϊό διαψεύστηκε, τονίζει σε συνέντευξη του στην κυριακάτική Bild. Όπως εκτιμά, το δεύτερο κύμα εκδηλώθηκε, ήδη στην πράξη, στη Γερμανία. Συνεπώς, επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή και μια άμεση και συνεπή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ πρόστιμα και ποινές για εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από πρόθεση ή από αμέλεια. Γεγονός είναι ότι τα κρατίδια προβλέπουν πρόστιμα για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας (φυσική απόσταση, χρήση μάσκας κ.ά.), στην πράξη όμως οι τοπικές αρχές επιδεικνύουν, μέχρι στιγμής, μεγάλη ανοχή.

Δείτε ακόμη

Με μερικό lockdown προχωρά η πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας
Ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται ότι τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι – Η Αίγυπτος τον καλεί να τον πείσει για το αντίθετο
Κορονοϊός: Ασταμάτητη η πανδημία σε όλο τον πλανήτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις