Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπείρα ανηλίκων: Κλοπή 14 μοτοσυκλετών
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ανηλίκων: Κλοπή 14 μοτοσυκλετών

Σπείρα ανηλίκων: Αφαιρούσαν μοτοσυκλέτες ή μόνο τα ανταλλακτικά που ενδιέφεραν τους πελάτες και τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά.

Σπείρα ανηλίκων: Μοτοσυκλέτες και τα ανταλλακτικά τους, κατέληγαν σε έναν υπαίθριο χώρο στα Ιωάννινα και από εκεί διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά πώλησης δικύκλων με παραποιημένα στοιχεία, αλλά και των ίδιων των ανταλλακτικών που αφαιρούνταν από τους δράστες στοχευμένα στα σημεία στάθμευσης των μοτοσικλετών. Όταν δεν έβρισκαν αυτά που ενδιέφεραν τους «πελάτες» του κυκλώματος, προχωρούσαν ακόμη και σε διαρρήξεις καταστημάτων που πωλούσαν νόμιμα ανταλλακτικά και τα αφαιρούσαν, όπως ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές δικύκλων και ανταλλακτικών ήταν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, μία τριμελής σπείρα που αποτελείτο από δύο ανήλικους και έναν ενήλικο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κατά την ανακοίνωση,  η ανάλυση του τρόπου δράσης και η  έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων καθώς και κλοπών ανταλλακτικών, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων. «Ειδικότερα»,  προσθέτει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες, δρούσαν βραδινές ώρες, όπου, είτε αφαιρούσαν  δίκυκλα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, τα οποία στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε αφαιρούσαν απευθείας ανταλλακτικά από σταθμευμένα δίκυκλα».

Σπείρα ανηλίκων: Κλοπή 14 μοτοσυκλετών και ανταλλακτικών

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις , κατηγορούμενοι, μεμονωμένα ή από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 26-10-2019 έως 24-06-2020, διέπραξαν στην πόλη των Ιωαννίνων τις παρακάτω κλοπές:

  • Αφαίρεσαν 14 δίκυκλες μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και ένα ακόμα μοτοποδήλατο.
  • Αφαίρεσαν από 7 δίκυκλα μοτοποδήλατα – μοτοσικλέτες ανταλλακτικά (εξατμίσεις –καρμπιρατέρ).
  • Διέρρηξαν δύο καταστήματα εμπορίας ανταλλακτικών,απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά 9 ζάντες αλουμινίου.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος στον οποίο οι κατηγορούμενοι απέκρυπταν κλοπιμαία όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, κινητήρας δικύκλου,  τρεις  εξατμίσεις, τρία αμορτισέρ, τροχός καθώς και λοιπά εξαρτήματα δικύκλων.

Δείτε ακόμη

Εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα: “Απολυμάναμε όλους τους χώρους – Δεν μεταδίδεται ο ιός από τα τρόφιμα”
Υποχρεωτικά μάσκες και αποστάσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις – Αναλυτικά όλα τα μέτρα προστασίας
Σύλληψη σε εκδήλωση στα Χανιά – Ο κόσμος ήταν στην πίστα και χόρευε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις