Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Ελλάδα: 77 νέα κρούσματα στη χώρα μας
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Ελλάδα: 77 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Κρούσματα Ελλάδα: 77 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ.

Κρούσματα Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 77 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους πλοίων

Υποχρεωτική είναι από αύριο, Τρίτη, και μέχρι την 18η Αυγούστου η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους πλοίων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την τακτική ενημέρωση πολιτικών συντακτών. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκου Χαρδαλιά. Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις εβδομαδιαίως και πως όσοι εργάτες γης εξέρχονται από τη χώρα μας δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας. «Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων, κυρίως στα αστικά κέντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση τονίζοντας πως η χώρα μας έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες ενώ παράλληλα τόνισε πως το σύστημα υγείας δεν δέχεται προς ώρας σημαντική πίεση. «Πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορωνοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Δείτε ακόμη

Αναβολή όλων των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Καβάλα
Απέδρασε κρατούμενος από την Ευελπίδων
Δεύτερο θύμα Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα – Κατέληξε ηλικιωμένη στις Σέρρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις