Κορονοϊος Ελλάδα: Επαναφορά των προστίμων

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος Ελλάδα: Επαναφορά των προστίμων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι αστυνομικοί πήραν πάλι τα μπλοκάκια τους και μοίρασαν μόνο το Σάββατο 311 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

03.08.2020 | 08:55

Κορονοϊος Ελλάδα: Με την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, που παρατηρείται στην καρδιά του καλοκαιριού, εξ αιτίας και των συναθροίσεων σε μαζικές νυχτερινές εκδηλώσεις διασκέδασης και της γενικότερης… αδιαφορίας των πολιτών για τα μέτρα ασφαλείας, άλλαξε και η κρατική προσέγγιση στο θέμα. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε, ότι «εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού».

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, μόνο το Σάββατο, 1 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις: 311  για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

Κορονοϊός Ελλάδα: Η γεωγραφική κατανομή των προστίμων

88 στην Αττική, 41 στη Θεσσαλονίκη, 27 στην Κρήτη, 27 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 21 στη Δυτική Ελλάδα, 21 στα Ιόνια Νησιά, 19 στην Ήπειρο, 19 στη Θεσσαλία, 15 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στη Στερεά Ελλάδα,  8 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στην Πελοπόννησο,  5 στο Νότιο Αιγαίο και 1 στη Δυτική Μακεδονία.  Επεβλήθησαν επίσης  21 πρόστιμα, που αφορούν  τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Κορονοϊός Ελλάδα: 500 ευρώ σε επιβάτη

Τέλος,  για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500ευρώ. Οι έλεγχοι, καταλήγει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ,  θα συνεχιστούν, με αμείωτη ένταση, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Δείτε ακόμη

Εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα: “Απολυμάναμε όλους τους χώρους – Δεν μεταδίδεται ο ιός από τα τρόφιμα”
Υποχρεωτικά μάσκες και αποστάσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις – Αναλυτικά όλα τα μέτρα προστασίας
Σύλληψη σε εκδήλωση στα Χανιά – Ο κόσμος ήταν στην πίστα και χόρευε
Exit mobile version