Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Υποβρύχιο Μουσείο Αλόννησος: Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Υποβρύχιο Μουσείο Αλόννησος: Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα

Υποβρύχιο Μουσείο Αλόννησος: Ανοίγει φέτος για πρώτη φορά τις υδάτινες πύλες του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο.

Υποβρύχιο Μουσείο Αλόννησος: Ένα από τα σπουδαιότερα ναυάγια του Αρχαίου κόσμου, στην Αλόννησο, αποδόθηκε επίσημα ως Μουσείο στο κοινό. Πρόκειται για το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα, μια καινοτομία στην πράξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα όραμα που έγινε πράξη χάρη στην επιμονή του ίδιου του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, που διείδε τη σπουδαιότητα και τις προοπτικές του όλου εγχειρήματος. Το ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου βάζει τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού. Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr τα εγκαίνιά του έγιναν το πρωί του Σαββάτου με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Σάκη Ρουβά να κόβουν την κορδέλα υποβρύχια και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το σκάφος, ενώ παραπλέοντα σκάφη σφύριζαν πανηγυρικά.

“Αποδίδουμε στην ανθρωπότητα τον Παρθενώνα των ναυαγίων” τόνισε ο Κώστας Αγοραστός σημειώνοντας ότι “το κλασικό ναυάγιο του 425 π.Χ., στη νησίδα Περιστέρα στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με 4.000 οινοαμφορείς συντηρημένους σε εξαιρετική κατάσταση. Ένα μνημείο ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα, αφού είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, στο οποίο μπορεί να καταδυθεί άνθρωπος. Ένα έργο – σταθμός για τον εναλλακτικό τουρισμό, που βάζει τη χώρα στο χάρτη του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από φέτος το καλοκαίρι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία. Είναι η προστιθέμενη αξία της συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Bluemed, στο οποίο είμαστε επικεφαλής εταίρος. Το έργο έχει τιμηθεί με δυο βραβεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βραβείο Tourism Award 2020 και βραβείο για τη Βιώσιμη Ελλάδα του Αύριο “Bravo Sustainability Award”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις