Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρόγραμμα γέφυρα αίτηση: Ανοίγει η πλατφόρμα την Δευτέρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα γέφυρα αίτηση: Ανοίγει η πλατφόρμα την Δευτέρα

Πρόγραμμα γέφυρα αίτηση: Από την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα "Γέφυρα" που θα επιδοτεί κόκκινα αλλά και ενήμερα στεγαστικά δάνεια.

Πρόγραμμα γέφυρα αίτηση: Ανοίγει τη  Δευτέρα, εκτός απροόπτου, η πλατφόρμα για το σχήμα επιδότησης ενήμερων και κόκκινων  δανείων. Με το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» θα επιδοτούνται για 9 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης υπαγωγής οι δόσεις στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας και  τα  επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας  εξυπηρετούμενα ή μη.

Το όριο της επιδότησης της δόσης θα κυμαίνεται από 300 έως και 600 ευρώ ανάλογα με το αν το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, αν είναι «κόκκινο» ή αν έχει καταγγελθεί. Έχουν καθοριστεί επίσης συγκεκριμένα κριτήρια όπως το οικογενειακό εισόδημα, το ύψος των καταθέσεων, η αξία της α΄ κατοικίας, η αξία της ακίνητης περιουσίας.

Το ποσοστό της επιδότησης

Το ποσοστό της επιδότησης της δόσης θα είναι 90% τους πρώτους τρεις μήνες 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο που θα είναι ενταγμένος κάποιος στο πρόγραμμα. Το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας α’ κατοικίας εξέπνευσε χθες ενώ με διαδικασίες- εξπρές θα κλείσουν εντός του 2021 περίπου 40.000 εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του νόμου Κατσέλη. Να σημειωθεί ότι για κάποιες από αυτές έχει προσδιορισθεί δικάσιμος ακόμα και για μετά το 2027.

Δείτε ακόμη

Τουρισμός για όλους: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί δικαιούχοι
Επιστροφή φόρου: Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται συμψηφισμούς και ποιοι θα πάρουν λεφτά στο… χέρι
ΟΑΕΔ: 8.500 νέες θέσεις εργασίας- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις