Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγιά Σοφιά σέλφι: Η viral, εξοργιστική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Αγιά Σοφιά σέλφι: Η viral, εξοργιστική φωτογραφία

Αγιά Σοφιά σέλφι: Κάποιος επισκέπτης έχει ξαπλώσει λες και βρίσκεται στην παραλία και βγάζει σέλφι.

Αγιά Σοφιά σέλφι: Μια προκλητική αν μη τι άλλο φωτογραφία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, από το εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς. Την έχει ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό κι ένας Τούρκος πανεπιστημιακός αλλά υπάρχει και στο twitter ενός ανταποκριτή της Deutsche Welle. Δείχνει έναν “πιστό” να βρίσκεται ξαπλωμένος στο δάπεδο της ιστορικής Εκκλησίας που ο Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί. Ο εν λόγω κύριος βγάζει σέλφι και δείχνει να… ξεκουράζεται με προκλητικό τρόπο, δείχνοντας ασέβεια σε ένα ιστορικό μνημείο. Γύρω του υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν… ενοχλείται με τη στάση του τουρίστα.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε προσευχή στην Αγιά Σοφιά για πρώτη φορά χθες τα ξημερώματα για το μουσουλμανικό Μπαϊράμι των Θυσιών, έπειτα από 86 χρόνια όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την προσευχή τέλεσε ο επικεφαλής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς. Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αντίλ Καραϊσμάίλογλου, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια και ο επαρχιακός πρόεδρος Κωνσταντινούπολης ΑΚΡ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πριν ξεκινήσει ακόμη η προσευχή η Αγία Σοφία είχε γεμίσει, ενώ γέμισε και η πλατεία μπροστά στο μνημείο μέχρι και το Μπλε Τζαμί.

Δείτε ακόμη

“Να μην εκπλαγείτε αν έρθουμε κάποια νύχτα ξαφνικά” – Τούρκος δημοσιογράφος απειλεί την Ελλάδα
Προσευχή μετά από 86 χρόνια στην Αγία Σοφία για το μπαϊράμι (vid & pics)
Πανηγυρίζει Έλληνας ιερέας για την Αγιά Σοφιά- “Προτιμώ τον Τούρκο παρά τον Φράγκο”
Ζορίστηκα, έκλαψα πολύ για την Αγιά Σοφιά – Η οργή της Νεσχάν Μουλαζίν με τον Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις