Ευρυτανία κορονοϊός: Θετικά τα νέα, αρνητικό και το δεύτερο τεστ της 81χρονης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρυτανία κορονοϊός: Θετικά τα νέα, αρνητικό και το δεύτερο τεστ της 81χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ευρυτανία κορονοϊός: Αρνητικά και όλα τα δείγματα στην Ευρυτανία, που παραμένει νομός χωρίς κρούσμα.

01.08.2020 | 21:53

Ευρυτανία κορονοϊός: Ευχάριστα νέα για την 81χρονη από τα Άγραφα Ευρυτανίας, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρπενησίου με συμπτώματα Covid, καθώς το δεύτερο δείγμα που ελήφθη – σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και εστάλη το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο Λάρισας, προέκυψε αρνητικό. Το πρώτο δείγμα της ηλικιωμένης είχε χαρακτηριστεί ασθενώς θετικό στον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, αρνητικά βγήκαν και τα 15 δείγματα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και του ΕΚΑΒ που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Λάρισας καθώς είχαν επαφή με την ηλικιωμένη.

Άλλά 23 δείγματα, τα οποία ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ στο συγγενικό και ευρύτερο περιβάλλον της ηλικιωμένης, αναμένεται να είναι και αυτά αρνητικά καθώς το δεύτερο δείγμα της γυναίκας βγήκε αρνητικό, Ωστόσο αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου Δημήτρη Καρατσίκη, η γυναίκα θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου σε θάλαμο αυξημένης καραντίνας μέχρι και την Τρίτη, ώστε να ληφθεί και τρίτο δείγμα που θα σταλεί για μοριακό έλεγχο με σκοπό την εξάλειψη κάθε πιθανότητας να νοσεί.

Τη θετική είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης. Όπως όλα δείχνουν η Ευρυτανία θα παραμείνει ένας από τους ελάχιστους νόμους δίχως κρούσμα. Όμως, για να διατηρηθεί η θετική πορεία χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης.

Exit mobile version