Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – κορωναϊός: Ο Πέρεζ με covid-19
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – κορωναϊός: Ο Πέρεζ με covid-19

Φόρμουλα 1 - κορωναϊός: Μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με τις στενές επαφές του, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο

Φόρμουλα 1κορωναϊός: Είναι γεγονός, βρέθηκε ο πρώτος οδηγός της Φόρμουλα 1 θετικός στον κορωνοϊό. Ο Μεξικανός Πέρεζ είναι το πρώτο θετικό κρούσμα μετά από την αρχή της σεζόν. Έτσι, θα λείψει από το Γκραν Πρι της Αγγλίας αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με τις στενές επαφές του, σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού και παρακολούθησης της Φόρμουλα 1. Ένα διοικητικό όργανο της FIA ανέφερε: “οι οδηγίες προσφέρουν ταχεία συγκράτηση”. Και  για το θετικό κρούσμα πρόσθεσε: “δεν θα έχει ευρύτερο αντίκτυπο στον αγώνα του Σαββατοκύριακου”.

Η Ρέισινγκ Πόιντ όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τον Πέρεζ, δήλωσε: “ Ήταν σωματικά καλά και με καλό διάθεση, ωστόσο, θα συνεχίσει σε αυτό-περιορισμό, σύμφωνα με τις δημόσιες αρχές υγείας. Με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια της ομάδας και του αθλήματος”. Ακόμα, οι άνθρωποι της ομάδας δήλωσαν πως θα αγωνιστούν με δύο μονοθέσια στο Γκραν Πρι της Αγγλίας. Και θα γίνουν τα επόμενα βήματα εν ευθέτω χρόνω. Θυμίζουμε, η ομάδα μοιράζεται με την Μερσεντές τους αναπληρωματικούς οδηγούς Στόφελ Φαντόρν και Εστεμπάν Γκουτιέρεζ.

Φόρμουλα 1 – κορωναϊός: Ηταν αναπόφευκτο

Η Φόρμουλα 1 έχει μια σειρά πρωτοκόλλων που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο του ιού. Αυτό περιλαμβάνει την διατήρηση των ομάδων χωριστά η μία από την άλλη, την ύπαρξη “υποφυσαλίδων” σε κάθε ομάδα για τον περιορισμό της επαφής και εκτεταμένα τεστ εντοπισμού και ιχνηλάτησης. Η διοργάνωση το θεωρούσε αναπόφευκτο ότι θα υπήρχαν θετικά τεστ, όμως οι ιθύνοντες θεωρούν ότι μπορεί να συνεχιστεί ως αποτέλεσμα των διαδικασιών μετριασμού του κορωνοϊού. Θυμίζουμε, η αρχική πρεμιέρα της σεζόν ήταν στην Αυστραλία, όμως αναβλήθηκε μετά από θετικό κρούσμα στο προσωπικό της Μακλάρεν.

Δείτε ακόμη:

Φιλική τριάδα με Ομόνοια ο Ολυμπιακός
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Η σεζόν κλείνει στην Αγγλία με τον τελικό του κυπέλλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις