Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Αγγλία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Αγγλία

Βρετανία κορονοϊός: Η σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, έφερε περιορισμούς στο Μάντσεστερ, καραντίνα σε όσους έρχονται από το Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Βρετανία κορονοϊός: Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη 846 νέα κρούσματα του κορονοϊού, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα. Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται από εδώ και στο εξής στα μέλη χωριστών νοικοκυριών να συναντιούνται σε εσωτερικούς χώρους από τα μεσάνυχτα απόψε στο Μάνστσεστερ, σε τμήματα του Λανκασάιρ και σε τμήματα του Δυτικού Γιόρκσαϊρ.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρναμ, τόνισε ότι υπήρξε «μια σημαντική αλλαγή» στο ρυθμό μετάδοσης της COVID-19 στην περιοχή και προέτρεψε τους κατοίκους να υπακούσουν στους νέους τοπικούς περιορισμούς. Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας. «Στοιχεία του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας και Δημόσιας Υγείας δείχνουν σημαντική αλλαγή και στο επίπεδο και στον ρυθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Λουξεμβούργο», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα και θα τεθούν σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

10 ημέρες η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν συμπτώματα κορονοϊού

Επίσης, να αναφέρουμε πως, η περίοδος απομόνωσης για οποιονδήποτε με πιθανά συμπτώματα της COVID-19 στη Βρετανία θα αυξηθεί σε 10 ημέρες, από τις 7 ημέρες που είναι σήμερα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα “The Telegraph” ( https://www.telegraph.co.uk/politics/2020/07/29/isolation-covid-increased-three-days). Η εφαρμογή του νέου μέτρου για την αύξηση των ημερών της απομόνωσης αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αναμένεται επίσης, να ανακοινώσει σήμερα ότι οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν τρόπους για τη μείωση της 14ήμερης περιόδου καραντίνας όσων εισέρχονται από το εξωτερικό στη Βρετανία. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει ότι τόσο η περίοδος της καραντίνας, όσο και η περίοδος της προσωπικής απομόνωσης θα έχουν μία κοινή καθορισμένη διάρκεια 10 ημερών.

Δείτε ακόμη

Στα ανοιχτά της Αμμοχώστου το Barbaros – Παρέμβαση Πούτιν ζήτησε ο Αναστασιάδης
“Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες” – “Παιχνίδια” Ακάρ
Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας (pics & vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις