Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Υπουργείο Αθλητισμού – ΕΚΑΕ: Νέα Διοίκηση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπουργείο Αθλητισμού – ΕΚΑΕ: Νέα Διοίκηση

Υπουργείο Αθλητισμού - ΕΚΑΕ: Επικεφαλής ο κ. Κοχιαδάκης, Επεμβατικός Καρδιολόγος και Τακτικός Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Υπουργείο ΑθλητισμούΕΚΑΕ: Σε νέα εποχή περνάει το ΕΚΑΕ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εισηγήθηκε την βελτίωση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών. Θυμίζουμε το ΕΚΑΕ στεγάζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και ενεργεί ως επιστημονικός φορέας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έτσι, η διοίκηση του περνάει στα χέρια του κ. Κοχιαδάκη, Επεμβατικού Καρδιολόγου και Τακτικού Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Την απόφαση αυτή του κ. Αυγενάκη, έκανε γνώστη η  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ανακοίνωση της. Στην οποία αναφέρει για το ΕΚΑΕ ότι: «εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και της αθλητικής οικογένειας» και προσθέτει πως θα εγκατασταθεί σε νέους χώρους στο κεντρικό στάδιο. Ενώ, έχει και το βιογραφικό του κ. Κοχιαδάκη.

Υπουργείο Αθλητισμού – ΕΚΑΕ: “Εκσυγχρονισμός και νέοι χώροι”

Στην ανακοίνωση του Υπουργειου  μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Αλλαγή σελίδας στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών. Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το ΕΑΚΕ, που υπολειτουργεί στο ΟΑΚΑ ως επιστημονικός φορέας της ΓΓΑ, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και της αθλητικής οικογένειας.

Το ΕΚΑΕ, που σήμερα φιλοξενείται σε κτήριο των ξενώνων στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», θα μετεγκατασταθεί σε νέους χώρους στο κεντρικό στάδιο, θα εξοπλιστεί με εκσυγχρονισμό και ανανέωση των ιατρικών και άλλων μηχανημάτων, θα συνδεθεί, θα συνεργαστεί και θα συμπράξει με επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, για να επιτελέσει τον αθλητικό και κοινωνικό σκοπό του:

• την προώθηση της έρευνας και την ανάπτυξη των επιστημών του αθλητισμού, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, τη συλλογή, την τεκμηρίωση και τη διάδοση πληροφοριών επιστημονικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος για αθλητικά θέματα,

  την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αθλητικών θεμάτων και την επαγγελματική κατάρτιση προπονητών

Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΚΑΕ, μετά από την υπαγωγή στον «Δημόκριτο» του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ και συνεπακόλουθα του τμήματος φαμακοδιέργεσης, πρέπει να λειτουργούν:

• Τμήμα Αθλητιατρικής

• Τμήμα Βιομηχανικής

• Τμήμα Βιοχημείας της Άσκησης

• Τμήμα Εργοφυσιολογίας

• Τμήμα Ιστοχημείας

• Τμήμα Αθλητικής Ψυχολογίας

Στο πλαίσιο της «ανασύστασης» του ΕΑΚΕ εντάσσεται και η επιλογή του κ. Αυγενάκη για την ανάληψη της διεύθυνσης του από τον Γεώργιο Κοχιαδάκη του Εμμανουήλ, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Τακτικό Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης”.

Δείτε ακόμη:

Φιλική τριάδα με Ομόνοια ο Ολυμπιακός
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Η σεζόν κλείνει στην Αγγλία με τον τελικό του κυπέλλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις