Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίνα Κασιμάτη ασυλία: Η απόφαση για το “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίνα Κασιμάτη ασυλία: Η απόφαση για το “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”

Νίνα Κασιμάτη ασυλία: Η άρση της ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη για το "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", αποφασίστηκε στη Βουλή.

Νίνα Κασιμάτη ασυλία: Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, για το σχόλιο “η διεύρυνση γκαζώνει, Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι” που είχε κάνει, αποφάσισε η πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα επί 187 παρόντων βουλευτών, οι 100 ψήφισαν “Υπέρ” της άρσης ασυλίας, οι 81 “Κατά” και 0ι 6 “Παρών”. Η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας της ενώ η ίδια η βουλευτής ζήτησε να μην αρθεί, κάνοντας λόγο για απίστευτη δολοφονία χαρακτήρα και για αποκομμένη χρήση του σχολίου που έκανε.

“Δεν θέλω να επαναλάβω το σχόλιο που είχα κάνει τότε, επρόκειτο για πολιτική ανάλυση με έντονη χιουμοριστική σκωπτική διάθεση” είπε στην ομιλία της η Νίνα Κασιμάτη και πρόσθεσε ότι “ατυχώς χρησιμοποίησα την επίμαχη φράση ως ρήμα κάνοντας ομοιοκαταληξία”. “Ο χαρακτηρισμός είναι λίαν συνηθισμένος χωρίς να έχει ποτέ ποινικοποιηθεί και χωρίς να το έχω βάλει εγώ στο δημόσιο διάλογο ή να την κανονικοποιώ εγώ” σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι “το σχόλιο μου δεν είχε καμία σχέση με το σώμα της ελληνικής αστυνομίας και δεν είχα σκοπό να προσβάλω οποιονδήποτε εργαζόμενο στην ελληνική αστυνομία”.

Θύελλα αντιδράσεων

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη την εις βάρος της μήνυση προσθέτοντας ότι κατά την άποψή της “δεν θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική μου ασυλία γιατί το σχόλιο μου έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής μου δραστηριότητας” ενώ επισήμανε πως ακόμη κι αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εξύβρισης αυτό έχει παραγραφεί. Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει σε μία φωτογραφία στην οποία αναγραφόταν λανθασμένα πως η Ντόρα Μπακογιάννη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο χρήστης που ανέβασε την φωτογραφία σχολίασε: “Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση ρε παιδιά;”. Στην ανάρτηση αυτή, η Νίνα Κασιμάτη έσπευσε να γράψει “Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι”.

Το προκλητικό σχόλιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως στους αστυνομικούς. “Εχουμε παιδιά που πάνε στο σχολείο. Οι χιλιάδες νεκροί αστυνομικοί έχουν πίσω τους οικογένειες. Έχει το σθένος να κοιτάξει κατάματα αυτούς τους γονείς και να τους πει ‘μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι” είχε διερωτηθεί τότε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

Εναντίον της Νίνας Κασιμάτη ασκήθηκαν τότε σωρεία αγωγών από απλούς αστυνομικούς, ενώ το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον της το Δεκέμβριο του 2019, ενέργεια που άνοιξε και το θέμα της άρσης ασυλίας της για το σχόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις