Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στέφανος Χίος νέα: Η κατάθεση του δημοσιογράφου για την επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Στέφανος Χίος νέα: Η κατάθεση του δημοσιογράφου για την επίθεση

Στέφανος Χίος νέα: Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο Στέφανος Χίος περιέγραψε τον άνθρωπο με την κουκούλα και τα σχιστά μάτια που άνοιξε πυρ εναντίον του.

Στέφανος Χίος νέα: Από τα Βριλήσσια, όπου βρίσκεται το σπίτι του  δημοσιογράφου εκδότη Στέφανου Χίου μέχρι και τους Αμπελόκηπους, όπου λειτουργούν τα γραφεία της εφημερίδας του, επεκτείνει τι έρευνές της η Αστυνομία στην προσπάθειά της να αντλήσει και το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται τι έρευνες, εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαιοι ότι οι δράστες, τουλάχιστον δύο, που είχαν αναλάβει την ένοπλη επίθεση κατά του δημοσιογράφου, τον παρακολουθούσαν τη νύχτα της απόπειρας αλλά και τις προηγούμενες νύχτες, από τη στιγμή που έφευγε από την εργασία του μέχρι που έφθανε στο σπίτι. Ευελπιστούν οι ερευνητές στον εντοπισμό και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού κατά μήκος της διαδρομής η και όποιων διαδρομών είχε επιλέξει να κάνει ο Στέφανος Χίος, καθώς άλλαζε συχνά δρομολόγια για να μην πηγαίνει πάντα από ένα σταθερό σημείο. Από την άλλη πλευρά, πολλά στηρίζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής, στα όσα έχει να τους πει ο ίδιος ο Στέφανος Χίος.

Ο οποίος φαίνεται πρόθυμος να παράσχει όποιο στοιχείο έχει υποπέσει τον τελευταίο καιρό στην αντίληψή του και σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις κατά την καθημερινή κίνησή του, αλλά και τις απειλές τις οποίες είπε ότι δεχόταν από κάποια άτομα τον τελευταίο καιρό για συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Θεωρείται βέβαιο ότι οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα απόφαση για άρση του απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν όλα  εκείνα τα άτομα που πραγματοποίησαν απειλητικά τηλεφωνήματα και να διαπιστωθεί ποια από αυτά πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω.

Ο μαυροφορεμένος ένοπλος

Ο ίδιος ο Στέφανος Χίος φέρεται να είπε τις πρώτες στιγμές μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον του σε στενό συγγενικό του πρόσωπο ότι ο ένοπλος που πλησίασε την ώρα που είχε σταθμεύσει, στο παράθυρο του οδηγού, σήκωσε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί, φορούσε μαύρα ρούχα-το συνηθίζουν δράστες τέτοιων ενόπλων επιθέσεων για να μην διακρίνονται στο σκοτάδι και κουκούλα FullFace, δηλαδή ολοπρόσωπη. Όμως, πρόσθεσε ότι κοιτάζοντας αιφνιδιασμένος προς την πλευρά του κουκουλοφόρου είδε τα μάτια του μέσα από τις τρύπες, είδε έντονο βλέμμα και είπε ότι ήταν σχιστά.

Αποφασισμένος να τον σκοτώσει

Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας ερευνούν την υπόθεση με πολύ προσοχή συλλέγοντας και το παραμικρό στοιχείο καθώς εμφανίζονται βέβαιοι από την περιγραφή του Στέφανου Χίου αλλά και τα ευρήματα ότι ο ένοπλος ήταν αποφασισμένος να τον σκοτώσει και μόνο χάρη στην ακαριαία αντίδρασή του να ανοίξει την πόρτα και να χτυπήσει το πιστόλι στο χέρι του επίδοξου εκτελεστή, έσωσε τη ζωή του. Ο Στέφανος Χίος έχει πει ακόμη ότι με την άκρη του ματιού του-δεν ήταν απλό την στιγμή που παιζόταν η ζωή του η ίδια- έχει την αίσθηση ότι είδε έναν ακόμη μαυροντυμένο, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό καθώς έτσι συμβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων που αποφασίζονται ενέδρες και ένοπλες επιθέσεις.

Με σιγαστήρα το πιστόλι;

Οι αστυνομικοί που πηγαίνουν πόρτα-πόρτα να ζητήσουν πληροφορίες από γείτονες της οικογένειας Χίου, ακούνε τους περίοικους να λένε ότι αν και υπήρχε ησυχία όπως κάθε βράδυ στην περιοχή εν τούτοις δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Στοιχείο που οδηγεί και στη σκέψη ότι ίσως χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο του Στέφανου Χίου έχει ήδη οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, καθώς θα γίνει προσπάθεια να τεχνικές μεθόδους να ληφθεί και DNA ακόμη η όποιο άλλο στοιχείο μπορεί να έμεινε πάνω στο τμήμα εκείνο τη λαμαρίνας της πόρτας με την οποία ο δημοσιογράφος ανοίγοντάς την χτύπησε όπως είπε τον ένοπλο στα πιστόλι και ίσως στο χέρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις