Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι τροχαίας: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για τους Έλληνες οδηγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι τροχαίας: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για τους Έλληνες οδηγούς

Έλεγχοι τροχαίας: Ανησυχητικά για ακόμη μια φορά τα στοιχεία των ελέγχων της τροχαίας σε πανελλαδικό επίπεδο για παραβάσεις που προκαλούν τις τραγωδίες στην άσφαλτο.

Έλεγχοι τροχαίας: Αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τρεις παράγοντες, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τραγωδίες της ασφάλτου μπήκαν τις προηγούμενες ημέρες στο στόχαστρο κλιμακίων της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα στα αλκοτέστ, στα οποία επί δύο ημέρες υπεβλήθησαν χιλιάδες οδηγοί, παντός είδους τροχοφόρου σε όλη τη χώρα, για μια ακόμη φορά ήταν ανησυχητικά για την οδική ασφάλεια τόσο των ίδιων των οδηγών όσο, μοιραία και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου.

Πάνω από τρεις στους εκατό οδηγοί βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ που καθιστούσαν επικίνδυνη την οδήγηση. Και στις άλλες δύο επικίνδυνες παραβάσεις, όμως, πολύ υψηλό ποσοστό οδηγών εντοπίστηκαν να οδηγούν πολύ πάνω από τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας και να αποσπούν την προσοχή τους στις συνομιλίες μέσω των κινητών τηλεφώνων, παράβαση που έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Τροχαία: Κύρια αιτία δυστυχημάτων το αλκοόλ

Καθώς βρισκόμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού και  αυτούς τους μήνες αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ από οδηγούς που πρόκειται να πιάσουν τιμόνι στη συνέχεια, η Τροχαία ενημερώνει ότι «οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης, υπό την επήρεια αλκοόλ, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων».

Έτσι, το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 11.819 έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν 430 παραβάσεις, ως ακολούθως: 85 στην Κρήτη , 66 στην Κεντρική Μακεδονία, 62 στην Αττική, 54 στην Πελοπόννησο, 33 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Θεσσαλία, 24 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 19 στο Νότιο Αιγαίο, 19 στη Δυτική Ελλάδα, 13 στην Ήπειρο , 11 στη Στερεά Ελλάδα, 8 στα Ιόνια Νησιά, 7 στο Βόρειο Αιγαίο και  4 στη Δυτική Μακεδονία.

Το 3,64%  υπό την επήρεια οινοπνεύματος

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων, αναφέρει το Αρχηγείο της Τροχαίας,  προκύπτει ότι το 3,64% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Επιπλέον, από τους 430 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 47 άτομα. Όμως και την  εβδομάδα 20 έως 26 Ιουλίου 2020,  κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας,  πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.000 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 23.930 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.792 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 589 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (873), της Αττικής (544), της Πιερίας (386), του Κιλκίς (319) και των Ιωαννίνων (308).

Δείτε ακόμη

Κατέθεσε ο Στέφανος Χίος για τον δράστη της επίθεσης – “Φορούσε κουκούλα και είχε σχιστά μάτια”
Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών
Μαφιόζικη επίθεση στη Βούλα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις