Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Αγιά Σοφιά Νεσχάν Μουλαζίν: «Μόλις το διάβασα σοκαρίστηκα και έκλαψα πολύ»
LIFESTYLE

Αγιά Σοφιά Νεσχάν Μουλαζίν: «Μόλις το διάβασα σοκαρίστηκα και έκλαψα πολύ»

Αγιά Σοφιά Νεσχάν Μουλαζίν: Την άποψή της ότι η Αγία Σοφία δεν ανήκει σε κανέναν εξέφρασε η Τουρκάλα, η οποία τα τελευταία 19 χρόνια ζει στην Ελλάδα.

Αγιά Σοφιά Νεσχάν Μουλαζίν: Στενοχωρημένη και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι τις τελευταίες μέρες η Νεσχάν Μουλαζίμ με την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Το μοντέλο από την Τουρκία που τα τελευταία 19 χρόνια ζει στη χώρα μας μιλώντας στην εφημερίδα «On time», για τις τελευταίες εξελίξεις είπε: «Είμαι ενάντια της απόφασης αυτής. Δεν ανήκει σε κανέναν η Αγιά Σοφιά, είναι παγκόσμια κληρονομιά και δεν μπορεί κάποιος να αποφασίζει για τη μοίρα κανενός μνημείου. Το 1934 υπογράφτηκε ότι η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο και δεν θα το αγγίξει ποτέ κανένας. Αυτό είχε αποφασιστεί παρόλο που είχαν πολεμήσει οι Έλληνες με τους Τούρκους. Για 86 χρόνια όλοι το είχαν σεβαστεί και ξαφνικά σε μια μέρα άλλαξαν τα πάντα για την Αγιά Σοφιά. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Ζορίστηκα πολύ. Μόλις το διάβασα σοκαρίστηκα και έκλαψα πολύ».

Σε παλαιότερη της συνέντευξη η Νεσχάν Μουλαζίμ είχε μιλήσει για τον γάμο της και την απόφασή της να βαπτιστεί χριστιανή: «Καταρχάς το κάνω μόνο και μόνο για μένα, δεν μου το ζήτησε ο σύντροφός μου. 19 χρόνια είμαι στην Ελλάδα, οπότε 19 χρόνια ζω με τα δικά σας έθιμα. Αυτά με έφεραν πολύ κοντά στην εκκλησία. Γεννήθηκα μουσουλμάνα, αλλά δεν ρωτήθηκα ποτέ αν θέλω να είμαι μουσουλμάνα. Στην ταυτότητα μου είναι γραμμένο ότι είμαι μουσουλμάνα, αλλά εγώ πιστεύω στον Θεό. Τον τελευταίο χρόνο είχα γνωρίσει έναν Πάτερ, που δεν ζει πλέον. Είχα κάποιες συζητήσεις με τον άνθρωπο. Πρώτη φορά με είδε και με δέχτηκε, με ρώτησε αν είμαι χριστιανή του είπα όχι και μου απάντησε “Καλώς ήρθες παιδί μου”.

Δείτε ακόμη

Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, ο εκλεκτός του Τραμπ για πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία
Οι Τούρκοι “καταστρέφουν” την Αγιά Σοφιά – Εικόνες βεβήλωσης και προχειρότητας (vid)
Πήγε να κάψει το αυτοκίνητο του συντρόφου της, αλλά η εκδίκηση της «έσκασε» στα μούτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις