Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδία: Ferrari στον πυθμένα ποταμού για 26 χρόνια
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ferrari στον πυθμένα ποταμού για 26 χρόνια

Ολλανδία: Μια Ferrari Mondial περίμενε σχεδόν 30 χρόνια σε μια πλωτή οδό κοντά στο Amsterdam, πριν την «ψαρέψουν» οι τοπικές αρχές.

Ολλανδία: Τίτλοι τέλους στην παράδοξη ιστορία μιας Ferrari Mondial που δηλώθηκε κλεμμένη το 1994 και αποκαλύφθηκε πως όλα αυτά τα χρόνια κρυβόταν στον πυθμένα ενός ποταμού κοντά στο Amsterdam. Η Αστυνομία που ήταν επιφορτισμένη με την έρευνα ύστερα από την κλοπή έκλεισε την υπόθεση το 1994 ύστερα από τις άκαρπες προσπάθειές της να εντοπίσει το αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης στη συνέχεια αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία με ποσό ισοδύναμο με την αξία του αυτοκινήτου. Αλλά, 26 χρόνια αργότερα, το αυτοκίνητο επανεμφανίστηκε καθώς εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάδυσης που έκαναν στην περιοχή πυροσβέστες.

Στις φωτογραφίες, η Ferrari Mondial βρίσκεται σε πολύ προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης. Μεγάλο μέρος του αμαξώματος του έχει καταστραφεί από την οξείδωση, το εσωτερικό είναι ένας σωρός λάσπης, ενώ το πίσω μέρος φαίνεται τρακαρισμένο. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη… ναυαγιαίρεση έχει τοποθετήσει προς το παρόν τη Mondial στην είσοδο του καταστήματός του για να προσελκύσει τους περίεργους και να απολάβει μιας καλής διαφήμισης στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι άνθρωποι ήδη αναζητούν πώς θα ανακτήσουν τον κινητήρα για να φτιάξουν ένα πρωτότυπο χαμηλό τραπεζάκι!

 

Ολλανδία: Προς ολική ανακύκλωση

Το αυτοκίνητο θα πάει για ολική ανακύκλωση μόλις ολοκληρωθεί η επικοινωνιακή συμβολή του.  Για την ιστορία η Ferrari Mondial κυκλοφόρησε από 1980 έως το 1989. Παρότι η Mondial ανήκε στις ασυνήθιστες Ferrari σαφώς και δεν πέρασε απαρατήρητη. Η προσωπικότητά της μπορεί να έπασχε, όχι όμως και το ταμπεραμέντο της. Ξεκίνησε την πρώτη έκδοση με 215 άλογα, για να αναβαθμιστεί στα 240 και ακολούθως στα 270, γνωρίζοντας σχετική μακροημέρευση που δεν χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα του είδους της.

 

Δείτε ακόμη

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός είναι μακράν η χειρότερη υγειονομική έκτακτη κατάσταση στον κόσμο
Οι ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε «lockdown»
Το πανέμορφο νησάκι που “σοκάρει” την επιστήμη – Κανείς ντόπιος δεν κόλλησε κορονοϊό, αν και ήρθαν σε επαφή με κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις