Κρούσματα στην Αττική: Ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό – Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα στην Αττική: Ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό – Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρούσματα στην Αττική: Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για τη διασπορά του κορονοϊού στα αστικά κέντρα, αφού και στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε αύξηση, με 9 νέα κρούσματα, μετά τα χθεσινά 2.

28.07.2020 | 19:40

Κρούσματα στην Αττική: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 52, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 11 είναι εισαγόμενα, κάτι που σημαίνει ότι τα “ντόπια” είναι ιδιαίτερα αυξημένα και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Αττική εντοπίστηκαν 14 νέα κρούσματα, που σε συνδυασμό με τα χθεσινά 17, συνιστούν έναν μεγάλο αριθμό για αυτές τις 48 ώρες.

Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για τη διασπορά του κορονοϊού στα αστικά κέντρα, αφού και στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε αύξηση, με 9 νέα κρούσματα, μετά τα χθεσινά 2.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

-7 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

-4 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

-14 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

-4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

-4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

-4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

-2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

-2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Οι νεκροί είναι 203, ενώ έχει καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 8.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στους 203 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε ιερέας στην Αλεξανδρούπολη

Στους 203 ανεβαίνει ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα, αφού την Τρίτη έφυγε από τη ζωή ακόμα ένας ασθενής. Πρόκειται για 63χρονο ιερέα από τη Μορσίνη στην Ξάνθη, ο οποίος κατέληξε μετά από πολυήμερη παραμονή στο Πανεπιστήμιο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Είναι το νέο θύμα του κορονοϊού που καταγράφεται στην Ξάνθη μετά από αρκετές εβδομάδες. Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Κορονοϊός – Συναγερμός στην Αττική: 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές σε απομόνωση

Συναγερμό για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σήμανε με όσα ανέφερε στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική, σημειώνοντας παράλληλα ότι το 72% από αυτά εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες κάνοντας γνωστή όμως μόνο τη μια όπως είπε είναι το κέντρο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 66 ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς η κατάσταση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική δεν πρέπει να προκαλούν πανικό.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι για την αποφυγή εξάπλωσης βρίσκονται σε απομόνωση 596 στενές επαφές αυτών των ενεργών κρουσμάτων ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι. Συνολικά όπως ανέφερε έχουν γίνει 171.00 τεστ στα σημεία εισόδου. Σε σύνολο άνω του 1 εκατ. τουριστών, εντοπίστηκαν 344 κρούσματα. Από αυτά είναι 70 ενεργά και 61 μη ενεργά, ενώ τα υπόλοιπα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους. Σε ότι αφορά την προέλευση τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις κατέχουν βαλκανικές χώρες.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα είναι πλέον υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε καταστήματα, εμπορικά, ΔΕΚΟ, τράπεζες, φούρνους, κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια όπως ανακοίνωσε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας ενώ τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους δεν πειθαρχήσουν με τις νέες οδηγίες.

Exit mobile version