Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία κορονοϊός – νεκροί: Ξεπέρασαν το θλιβερό όριο των 87.000 τα θύματα
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία κορονοϊός – νεκροί: Ξεπέρασαν το θλιβερό όριο των 87.000 τα θύματα

Βραζιλία κορονοϊός - νεκροί: Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 87.004 νεκρούς.

Βραζιλία κορονοϊός – νεκροί: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 555 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 24.578 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 87.004 νεκρούς επί συνόλου 2.419.091 ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της.

Στην Αμερική, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων ήταν την Κυριακή ελαφρά μειωμένος, ενώ αυξάνουν οι φωνές για κλείσιμο των σχολείων και των μη απαραίτητων επιχειρήσεων προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες 55.187 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμό που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

4.229.624 κρούσματα

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν σε 4.229.624 τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η σχολή αυτή ιατρικής της Βαλτιμόρης ως χθες στις 20:30. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 146.909, αυξημένος κατά 518 το προηγούμενο 24ωρο. Είναι η πρώτη φορά από τη 13η Ιουλίου που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό πέφτει κάτω από το επίπεδο των 60.000. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνούσε τους 1.000 τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Την ίδια στιγμή πάντως, έντονη είναι η συζήτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία και αν πρέπει η οικονομία να «κλείσει» προκειμένου να αναχαιτιστεί η έξαρση. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πέθαιναν ανά 24ωρο επί τέσσερις συνεχείς ημέρες εξαιτίας της covid-19 κάνοντας τους επιστήμονες να επισημαίνουν την ανάγκη για πιο δραστικά μέτρα, προβλέποντας πως με αυτόν τον ρυθμό οι νεκροί μέχρι τις 15 Αυγούστου θα φτάσουν τις 175.000.

Ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το νέο πακέτο βοήθειας

Ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία επέτυχαν “μία συμφωνία επί της αρχής” για το επόμενο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, όπως ανακοίνωσε χθες ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, ότι η νομοθετική πρόταση (της Γερουσίας) είχε μία σειρά από ζητήματα, τα οποία ο ίδιος ελπίζεις ότι θα επιλυθούν “μέσα στις επόμενες ώρες,” ενώ το νέο πακέτο αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα Ουάσινγκτον). Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Στιβ Μνούτσιν, το αναφερόμενο πακέτο βοήθειας θα περιέχει διευρυμένες παροχές ανεργίας, με το ποσοστό “αναπλήρωσης μισθών” να φτάνει στο 70%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις