Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αγιά Σοφιά – Τίτος Πατρίκιος: Ο Ερντογάν επιδιώκει ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αγιά Σοφιά – Τίτος Πατρίκιος: Ο Ερντογάν επιδιώκει ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Αγιά Σοφιά - Τίτος Πατρίκιος: Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλά στο opennews για την απόφαση Ερντογάν που οδήγησε σε μετατροπή του μνημείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Αγιά Σοφιά – Τίτος Πατρίκιος: Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο διακεκριμένος ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, Τίτος Πατρίκιος. Χαρακτήρισε πολλαπλή προσβολή αυτή την απόφαση της Τουρκίας, μια προσβολή του σύγχρονου πολιτισμού, όπως είπε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τόνισε πως με όλες τις τελευταίες κινήσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, επιδιώκει σαφώς την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με ενέργειες που στρέφονται ενάντια στην Ευρώπη.

Επίσης, υπογράμμισε πως, όπως έχει γράψει η Ιστορία, οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια αντίστοιχου κράτους, για επιβολή απέναντι σε άλλες χώρες, οδηγεί πάντα σε κατάρρευση της πατρίδας που ξεκίνησε την πρόκληση.

Main Photo από Lifo

Δείτε ακόμη

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: “Είναι το τέλος του πολιτισμού – Ενοχλήθηκα από τον Πούτιν”
Αστρονομικό ποσό για το δαχτυλίδι αρραβώνων Κάθριν Χέπμπορν – Χάουαρντ Χιούζ
Πέθανε ο Σόλων Λέκκας – Ερμηνευτής της μικρασιάτικης μουσικής, “έγραψε” ιστορία
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η καρδιά του ελληνισμού χτυπάει στο Καστελόριζο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις