Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Ο “σουλτάνος” στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Ο “σουλτάνος” στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Ερντογάν - Αγιά Σοφιά: Με φόντο τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους μουσουλμάνους.

Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που ακούστηκε πριν από δύο ημέρες. “Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος” δήλωσε μεταξύ άλλων άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος. “Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων” πρόσθεσε με νόημα.

Η τοποθέτησή του έγινε σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέου κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ (της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην Κωνσταντινούπολη και έρχεται ως απάντηση στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Με το βλέμμα στην τρομοκρατία ο Ερντογάν

Με φόντο το άνοιγμα των νέων γραφείων της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “στόχος” είναι “να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο”. Υπογράμμισε δε, ότι “μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο, έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο”.

Ο Καιρίδης στον ΣΚΑΙ

Δείτε ακόμη

Νέο προκλητικό κρεσέντο Ερντογάν – Ή βγείτε στο πεδίο και πληρώστε το τίμημα, ή αρχίστε διαπραγματεύσεις
Η εκκωφαντική σιωπή Πούτιν – Τραμπ για την Αγία Σοφία
Η αδιανόητη δήλωση της Καφαντάρη του… ΣΥΡΙΖΑ για την Αγιά Σοφιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις