Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κλοπές σε επιχειρήσεις: Συνεργός διαρρήκτη εμφανίστηκε ως… δικηγόρος του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλοπές σε επιχειρήσεις: Συνεργός διαρρήκτη εμφανίστηκε ως… δικηγόρος του

Κλοπές σε επιχειρήσεις: Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών.

Κλοπές σε επιχειρήσεις: Δεν έχει ίσως προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, αυτό που συνέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου. Συνεργός 49χρονου δράστη σειράς κλοπών από γραφεία επιχειρήσεων, ο οποίος είχε συλληφθεί και εξεταζόταν για τη διάπραξη των διαρρήξεων, εμφανίστηκε στο Τμήμα, ως ο δικηγόρος (!) του 49χρονου, ζητώντας να λάβει γνώση της υπόθεσης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλανδρίου, αντελήφθησαν ότι όχι μόνο δεν ήταν νομικός, αλλά, αντίθετα ήταν ο… συνεργός του 49χρονου τον οποίο ήδη αναζητούσαν και τον συνέλαβαν με την αυτόβουλη εμφάνισή του στην Αστυνομία! Πρόκειται για 42χρονο ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον 49χρονο συνεργό του, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Επιπρόσθετα, σημειώνει η Αστυνομία,  ο 49χρονος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και για παράβαση του Νόμου περί όπλων και ο 42χρονος για αντιποίηση και απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, εξιστορεί  η ΕΛ.ΑΣ, «οι ανωτέρω, από έτους και πλέον διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές, σε γραφεία εταιρειών και επιχειρήσεων που εδρεύουν σε κεντρικές λεωφόρους και οδούς των Βορείων Προαστίων και των Αθηνών, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και χρηματικά ποσά. Για την αντιμετώπιση της έξαρσης των εν λόγω διαρρήξεων, που είχαν σημειωθεί στην περιοχή του Χαλανδρίου και την ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, συστήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Από την επακόλουθη έρευνα αρχικά εντοπίστηκε ο 49χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση».

Ιδού, πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της, την εμφάνιση του 42χρονου συνεργού, ως συνηγόρου του συλληφθέντα 49χρονου.

Προσποιήθηκε τον δικηγόρο

«Κατά την προσαγωγή του 49χρονου στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, εμφανίστηκε ο 42χρονος, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσποιούμενος το δικηγόρο του 49χρονου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για τον συγκατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση και τον συνέλαβαν». Από την έρευνα, που ακολούθησε  στην οικία και το όχημα που είχε μισθώσει ο 49χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με 11 φυσίγγια, 44 φυσίγγια, μεταλλικός σουγιάς, ηλεκτρονικός υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, ρολόι, κλειδιά διαφόρων τύπων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 540 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών, στις περιοχές του Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Νέου Ψυχικού και κέντρου Αθηνών, με το συνολικό οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει να υπερβαίνει τις -90.000- ευρώ. Ακόμη, εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απόπειρας εκβίασης με κατηγορούμενο τον 49χρονο.

Καταδικαστικές αποφάσεις

Επιπρόσθετα, σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις