Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια κάνναβης: Δεν προλαβαίνουν να… ξεριζώνουν δενδρύλλια
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια κάνναβης: Δεν προλαβαίνουν να… ξεριζώνουν δενδρύλλια

Καλλιέργεια κάνναβης: Τέσσερις νέες φυτείες κάνναβης, εντοπίστηκαν, όπως ανακοινώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Λάρισας, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Δήμου Αγιάς

Καλλιέργεια κάνναβης: Δεν προλαβαίνουν να… ξεριζώνουν δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατες, δασικές περιοχές, οι αστυνομικοί των κατά τόπους υπηρεσιών, οι οποίοι ανακαλύπτουν σε πολλές περιοχές της χώρας, τη μία μετά την άλλη, ολόκληρες φυτείες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέσσερις νέες φυτείες κάνναβης, εντοπίστηκαν, όπως ανακοινώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Λάρισας, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Δήμου Αγιάς. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν  στην ίδια περιοχή από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί, ως καλλιεργητές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και περί αλλοδαπών και του αδικήματος της αντίστασης. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία,  «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης της ευρύτερης προαναφερόμενης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες κάνναβης, σε μία από τις οποίες, οι δύο δράστες κατελήφθησαν να προβαίνουν σε καλλιεργητικές πράξεις, ενώ κοντά σε αυτές βρέθηκαν αυτοσχέδια αποξηραντήρια. O ένας από τους δράστες προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του».

Από τους παραπάνω χώρους, κατασχέθηκαν συνολικά:

373 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ένα μέτρο, διάφορα σύνεργα πρόσφορα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λάστιχο ποτίσματος, ψεκαστήρας πλάτης, λίπασμα κ.α.), διάφορα είδη διαβίωσης, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα μας. Στο μεταξύ, άλλη  φυτεία με 142 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε  σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Φωκίδας. Ο εντοπισμός της φυτείας, προέκυψε μετά από αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικών του  Τμήματος Δωρίδας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εκριζώθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια, ύψους από 0,50 έως και 2 μέτρων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν,  αυτοσχέδιος χώρος – κατασκευή αποξήρανσης των δενδρυλλίων, αυτόματο σύστημα ποτίσματος, τροφοδοτούμενο από τη φυσική ροή νερού ρέματος που υπήρχε στο σημείο, καθώς και διάφορα σύνεργα για την περιποίηση – πότισμα της καλλιέργειας. Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις