Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διπλό φονικό Κέρκυρα: Επαγγελματίες οι εκτελεστές, ποια ήταν τα θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό Κέρκυρα: Επαγγελματίες οι εκτελεστές, ποια ήταν τα θύματα

Διπλό φονικό Κέρκυρα: Σχετίζουν την εκτέλεση στην Κέρκυρα με των προ μηνών στη Βάρη οι Αξιωματικοί των Ανθρωποκτονιών - Το ποινικό μητρώο των δολοφονημένων

Διπλό φονικό Κέρκυρα: Tριάντα κάλυκες, από δύο διαφορετικά πιστόλια των 9 mm, το ένα από τα οποία με ιδιαίτερη διατρητική δυνατότητα, περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, στο σημείο της διπλής δολοφονίας των δύο ανδρών, οι οποίοι θεωρούνταν μέλη της ομάδας μαφίας του Μαυροβουνίου «Σκάλιαρι».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι επαγγελματίες εκτελεστές, ίχνη από το πέρασμα των οποίων στην Κέρκυρα, προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία, αφού είχαν εντοπίσει τους δύο στόχους του, είχαν γίνει σκιά τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους ίδιους, οι οποίοι εμφανίζονταν σαν τουρίστες και διέμεναν σε εξοχική νοικιασμένη έπαυλη στα νότια του νησιού. Πάντα κατά τα ίδια στοιχεία, οι δολοφόνοι, που γάζωσαν κυριολεκτικά τους δύο άνδρες, είχαν στήσει ενέδρα και τους περίμεναν να επιστρέψουν από το μπάνιο στη θάλασσα.

Πράγματι, οι δύο φυγάδες από το Μαυροβούνιο επέστρεφαν με αυτοκίνητο, φορούσαν τα μαγιό τους και πλησίασαν την πόρτα του γκαράζ. Την ώρα που είχαν σταματήσει για λίγο και ο οδηγός ήταν έτοιμος να πατήσει το μπουτόν, ξεπετάχτηκαν οι δολοφόνοι από τις δύο πλευρές του οχήματος και πυροβόλησαν, πιθανότατα με σιγαστήρα, τους δύο άνδρες τουλάχιστον 29 φορές. Η αναφορά σε σιγαστήρα γίνεται γιατί κανείς δεν άκουσε κρότους πυροβολισμών. Αρκετή ώρα μετά και αφού οι δολοφόνοι είχαν διαφύγει, την διπλή δολοφονία αποκάλυψε η κοπέλα που είχαν καλέσει για μασάζ.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Αϊβατίδης, εντόπισε τουλάχιστον από δέκα βολίδες στο σώμα του κάθε θύματος. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφθασαν στον τόπο της διπλής μαφιόζικης εκτέλεσης, εκτός από τους κάλυκες, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος των θυμάτων ένα πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν καθώς δέχθηκαν αιφνιδιαστικά καταιγισμό πυρών.

Ποιοι είναι

Αν και τυπικά δεν είχε γίνει ως χθες η ταυτοποίησή τους, είναι βέβαιο για τους αστυνομικούς πως έχουν να κάνουν με τον 43χρονο Άλαν Κόζαρ και τον 47χρονο Ντάμιρ Χάτζιτς. Και οι δύο θεωρούνται μέλη μαφιόζικων ομάδων στο Μαυροβούνιο, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ακόμα και για δολοφονία. Ο 47χρονος, μάλιστα, είναι βέβαιο ότι ανήκε στην ίδια ομάδα με τα θύματα τής διπλής εκτέλεσης στην ταβέρνα της Βάρης, τον περασμένο Ιανουάριο, και από τότε οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι κινείται μεταξύ Μυκόνου και Κέρκυρα.

Όπως έγραψε και χθες το Alphafreepress, oι δύο αλλοδαποί, από το μεσημέρι της Πέμπτης, μπήκαν στην ατέλειωτη λίστα των θυμάτων ενός ανηλεούς «εμφυλίου πολέμου», που έχει ξεσπάσει από τα τέλη του 2014 αρχές του 15, μεταξύ πρώην συνεργατών μελών της ίδιας ομάδας της μαφίας.

Η εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι χάθηκαν 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία. Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους, γρήγορα πήραν τρομακτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αλληλοεξόντωση Το κλιμάκιο των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που έχει φθάσει στην Κέρκυρα, εκτιμά ότι η δολοφονική επίθεση είναι συνέχεια της διπλής εκτέλεσης που είχε γίνει στα τέλη Ιανουαρίου μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη με θύματα δυο 44χρονους.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν αρχηγικά μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, της «Σκαλιάρι». Η ομάδα της μαφίας που έχει στεγάσει τους θανάσιμους αντιπάλους της ονομάζεται ¨Καβάτσκι». Ο κύκλος του αίματος περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Σερβία, την Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία. Τα θύματα της άγριας δολοφονίας, όπως έχει ήδη γράψει το Alphafreepress, είναι ο Άλαν Κόζαρ από το Μπαρ του Μαυροβουνίου και ο Νταμίρ Χάτζιτς από το σέρβικο Ούζιτσε.

Καταζητούμενοι και οι δύο

Και οι δυο τους ήταν καταζητούμενοι από τις αστυνομικές Αρχές Σερβίας και Μαυροβουνίου ενώ είχε εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν πλαστά διαβατήρια και είχαν νοικιάσει τη βίλα από της 21 Ιουνίου και για 2 μήνες ακόμα. Και η Αστυνομία αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης στο Μαυροβούνιο, που έδωσαν και τις φωτογραφίες των θυμάτων, σχετίζουν την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους σε ταβέρνα στη Βάρη. Τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς , αρχηγικά μέλη των «Σκαλιάρι»), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε τώρα στον Χαλικούνα.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία οι δύο δολοφονημένοι φέρονται πως άνηκαν ήταν γνωστή στην αστυνομία του Μαυροβουνίου για πολλά χρόνια. Ο Κοζάρ συνελήφθη με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Ακόμη, έχει εκδοθεί ένταλμα εναντίον του, έτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις