Μακρόν ελληνικά: Πώς σχολιάζει ο Τσίπρας την ανάρτηση του Γάλλου προέδρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν ελληνικά: Πώς σχολιάζει ο Τσίπρας την ανάρτηση του Γάλλου προέδρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μακρόν ελληνικά: Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε την πρωτοβουλία Μακρόν για τη σύγκληση της Συνόδου των Χωρών του Νότου.

24.07.2020 | 10:18

Μακρόν ελληνικά: Την πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ, “αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο”, χαιρετίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτηση του στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πως “όταν πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ να ιδρύσουμε τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ πριν τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, το κάναμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μας είναι όρος όχι μόνο φιλίας και συνανάπτυξης αλλά και ασφάλειας”.

“Χαιρετίζω λοιπόν την πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν να τη συγκαλέσει εκ νέου, αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο”, τονίζει. Στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας έχει κοινοποιήσει τη σχετική ανάρτηση του Γάλλου Προέδρου που είναι γραμμένη στα ελληνικά, σχολιάζοντας: “Και φυσικά τον συγχαίρω για τα…άπταιστα Ελληνικά του!”

Μακρόν ελληνικά: Τι έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος

Στην επίμαχη ανάρτηση, ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε σαφές μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου και κατά της τουρκικής προκλητικότητας απέστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. “Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν στο Facebook, με το μήνυμά του να είναι γραμμένο στα ελληνικά.

“Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ” πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν, σχολιάζοντας την Navtex της Άγκυρας για έρευνες στο Καστελόριζο.

Exit mobile version