Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αγία Σοφία αντιδράσεις: Δυσαρέσκεια της Κεραμέως για την απόφαση της Άγκυρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγία Σοφία αντιδράσεις: Δυσαρέσκεια της Κεραμέως για την απόφαση της Άγκυρας

Αγία Σοφία αντιδράσεις: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή του Mega "Κοινωνία Ώρα Mega" και αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και στην έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά.

Αγία Σοφία αντιδράσεις: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Mega για το ζήτημα που αφορά όλο τον δυτικό κόσμο καθώς έχει οικουμενικές διαστάσεις τόνισε ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης από την κυβέρνηση, η οποία θα ασχοληθεί με όσα άπτονται επί του συγκεκριμένου ζητήματος. «Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν ότι μπορούν απέναντι σε αυτή τη εξοργιστική και λυπηρή απόφαση», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Ημέρα ορόσημο είναι η σημερινή για την ελληνοτουρκική κρίση, με την πρώτη προσευχή να πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία στη 1 το μεσημέρι. «Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον δυτικό κόσμο, είναι ζήτημα με οικουμενικές διαστάσεις». Ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης από πλευράς κυβέρνησης, που θα ασχοληθεί με όσα άπτονται αυτού του ζητήματος. «Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν ό,τι μπορούν απέναντι σε αυτή τη θλιβερή και λυπηρή απόφαση».

Για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στόχος είναι τις πρώτες εβδομάδες να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε την περσινή χρονιά ενώ αναφορικά με τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν ανέφερε: «Δύο είναι τα βασικά σενάρια, η πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα, η λειτουργία των σχολείων με πλήρη σύνθεση και το 2ο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία». Οι αποφάσεις, πάντως, θα ληφθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που πάει «από ένα σύστημα υπέρμετρού κρατικού παρεμβατισμού, σε ένα σύστημα εποπτείας». «Το κράτος να έχει εποπτεία, αλλά υπάρχει και επιχειρηματική ελευθερία και αυτονομία», κατέληξε.

Δείτε ακόμη

Τσίπρας για ανάρτηση Μακρόν: “Τον συγχαίρω για τα… άπταιστα ελληνικά του”
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη -Αλ Σίσι για τις προκλήσεις της Τουρκίας
Ευδιάθετος ο Μητσοτάκης: “Βεβαίως να πάτε διακοπές, ακόμα και στο Καστελόριζο”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις