Μπολσονάρου κορονοϊός: Νέο χτύπημα για την υδροξυχλωροκίνη

ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου κορονοϊός: Νέο χτύπημα για την υδροξυχλωροκίνη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Μπολσονάρου κορονοϊός: « Η χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενής που νοσούσαν από COVID - 19, δεν βελτίωσε την κλινική κατάσταση σε διάστημα 15 ημερών σε σύγκριση με την τυπική περίθαλψη», όπως αναφέρει έρευνα στην Βραζιλία.

24.07.2020 | 08:07

Μπολσονάρου κορονοϊός: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη σχετικά με τη χρήση υδροξυχλωροκίνης στη Βραζιλία για τη θεραπεία της COVID-19, διαπίστωσε ότι το φάρμακο ήταν αναποτελεσματικό, καταγράφοντας το τελευταίο πλήγμα στην προσπάθεια του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να πείσει για την ευρεία χρήση του. Η κλινική δοκιμή, που διεξήχθη σε 55 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Βραζιλία και δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, εξέτασε εάν η υδροξυχλωροκίνη βελτίωσε την κατάσταση των ασθενών, που αποτελούσαν ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις COVID-19, μόνη της ή σε συνδυασμό με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη.

Όπως και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπολσονάρου έχει χαρακτηρίσει την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία για την COVID-19, ενώ εξακολουθεί να τη λαμβάνει, αν και δεν έχει φέρει ούτε σε εκείνον ουσιαστικό αποτέλεσμα. «Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύτηκαν με ήπια έως μέτρια COVID-19, η χρήση υδροξυχλωροκίνης, μόνη ή με αζιθρομυκίνη, δεν βελτίωσε την κλινική κατάσταση σε διάστημα 15 ημερών σε σύγκριση με την τυπική περίθαλψη», ανέφερε η μελέτη, από γιατρούς και ερευνητές μιας ομάδας, που ονομάζεται Coalition COVID-19 Brazil.

Οι ασθενείς που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη ανέπτυξαν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων

Τα μέλη της ομάδας αποτελούνται από δύο ερευνητικά ινστιτούτα και έξι νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Albert Einstein στο Σάο Πάολο, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στη Λατινική Αμερική. Η μελέτη, που διεξήχθη σε 667 ασθενείς, διαπίστωσε επίσης ότι οι ασθενείς που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη ανέπτυξαν κλινικούς δείκτες οι οποίοι αύξησαν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών και ηπατικών προβλημάτων. Ωστόσο, οι συγγραφείς αναγνώρισαν ότι η μελέτη είχε αρκετούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν ήταν «τυφλή» – οι ασθενείς και οι γιατροί ήξεραν αν βρίσκονταν στην ομάδα ελέγχου ή όχι.

Δείτε ακόμη

Θλιβερή μέρα για την Ορθοδοξία – 86 χρόνια μετά, η Αγιά Σοφιά ανοίγει ως τζαμί
Κορονοϊός: Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε 24 ώρες εδώ και τρεις μήνες στην Αυστραλία
Ελληνοτουρκική κρίση: Άνγκελα Μέρκελ, ο “μεγάλος παίκτης”
Exit mobile version