Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγιά Σοφιά αντιδράσεις: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Ερντογάν αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
ΚΟΣΜΟΣ

Αγιά Σοφιά αντιδράσεις: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Ερντογάν αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αγιά Σοφιά αντιδράσεις: Ως «απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν έχει λάβει υπόψη καμιά από τις εκκλήσεις των αρχηγών κρατών, θρησκευτικών ηγετών και διεθνών οργανισμών» χαρακτήρισε την μετατροπή της Αγιά Σοφίας σε τζαμί ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χριστόφορος Β.

Αγιά Σοφιά αντιδράσεις: Για «απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν έχει λάβει υπόψη καμιά από τις εκκλήσεις των αρχηγών κρατών, θρησκευτικών ηγετών και διεθνών οργανισμών», κάνει λόγο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μας στενοχωρεί αφάνταστα αυτή η απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή του ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, επισημαίνει. «Το γεγονός αυτό δεν θλίβει μόνο εμάς ως Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλά τόσο όλους τους χριστιανούς, όσο και όλους τους ανθρώπους που σέβονται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και την πολιτισμική δημιουργία» και συνεχίζει: «Εμείς ως Εκκλησία Κύπρου, σεβόμαστε τους πιστούς του Ισλάμ ως συνανθρώπους μας και εικόνες Θεού. Δείχνουμε δε έμπρακτα τον σεβασμό μας προς τα ιερά και όσιά τους, πράγμα που ζητούμε και για εμάς.

Το ζήτημα αυτό, δεν αφορά βεβαίως μόνο την Αγία Σοφία, αλλά και όλους τους ιερούς ναούς μας, τα προσκυνήματα και κοιμητήρια των Ορθοδόξων στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα μέρος της νήσου μας, που από το 1974, βεβηλώνονται μετατρέπονται σε τζαμιά ή το χειρότερο, σε αποθήκες και στάβλους». Από κει και πέρα να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είχε πει για τους Τούρκους: «Παρέμειναν απολίτιστοι, άξεστοι, τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα παραμείνουν. Εκείνο που μας θλίβει περισσότερο είναι οι μεγάλες δυνάμεις και δη οι Ευρωπαίοι, που βλέπουν τα στυγνά οικονομικά συμφέροντά τους και τίποτα άλλο».

Δείτε ακόμη

Ιστορική βεβήλωση από τον Ερντογάν – Έψαλε απόσπασμα από το Κοράνι (vid)
“Μεγάλη Παρασκευή”: Τζαμί η Αγιά Σοφιά μετά από 86 χρόνια
Τσαβούσογλου: «Η Γαλλία έχασε την ουδετερότητά της»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις