Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κέρκυρα διπλό φονικό: Το έγκλημα στη Βάρη “ανασύρουν” οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα διπλό φονικό: Το έγκλημα στη Βάρη “ανασύρουν” οι Αρχές

Κέρκυρα διπλό φονικό: Πάντως μέχρι στιγμής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από άτομα τα οποία τους ακολούθησαν και τους εντόπισαν στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα διπλό φονικό: Η μαφιόζικη διπλή δολοφονία στη Νότια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Χαλικούνα, χθες το βράδυ, θεωρείται αιματηρή συνέχεια της, επίσης διπλής δολοφονίας από επαγγελματίες εκτελεστές, δύο Μαυροβούνιων, την ώρα που γευμάτιζαν με τις συζύγους και τα παιδιά του ο ένας, σε ταβέρνα της Βάρης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των ελληνικών αρχών αλλά και από στοιχεία που δημοσιεύουν Μέσα Ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο σε θέση στάθμευσης του πολυτελούς οικήματος, που είχαν νοικιάσει, ήταν  κι αυτοί Μαυροβούνιοι, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι», όπως και τα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης στην ταβέρνα της Βάρης. Οι τελευταίοι, είχαν πυροβοληθεί από έναν μικρό στρατό ενόπλων, μπροστά στα παιδιά τους και σε δεκάδες έντρομους θαμώνες.

Τα μέλη της ομάδας της μαφίας «Σκάλιαρι», που δραστηριοποιείτο η δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά κοκαΐνης  από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη,  από τη μία είναι καταζητούμενα από τις κρατικές αρχές, για δολοφονίες και άλλα αδικήματα και από την άλλη, είναι στο στόχαστρο αντίπαλης  συμμορίας, η επονομαζόμενη «Καβάτσκι» η οποία τους εντοπίζει εκτός Μαυροβουνίου και τους εκτελεί.

Μέχρι το 2014

Μέχρι το 2014, οι νυν ορκισμένοι μέχρι θανάτου εχθροί, ήταν φίλοι, μιας ενιαίας οργάνωσης της μαφίας στο Κότορ. Όμως, εκείνη τη χρονιά ξέσπασε στις τάξεις της εγκληματικής οργάνωσης ανελέητος πόλεμος με αλληλοεξόντωση των πρώην συνεργατών. Αφορμή στάθηκε η εξαφάνιση στη Βαλένθια της Ισπανίας 200 κιλών κοκαΐνης, που είχαν φθάσει από τη Λατινική Αμερική. Ο εμφύλιος ήταν αδυσώπητος και διαρκεί ως σήμερα. Με τη βεβαιότητα ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, που ταξίδεψαν στην Κέρκυρα, παρακολούθησαν και βρήκαν την ευκαιρία να εκτελέσουν τους δύο Μαυροβούνιους μέσα στο αυτοκίνητο, αναχώρησαν χθες το βράδυ για το νησί αστυνομικοί του Τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι ίδιοι είχαν ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο

Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει και στο Μαυροβούνιο στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβουν στοιχεία από τις Αρχές που θα τους βοηθούσαν στην εξιχνίαση της διπλής μαφιόζικης δολοφονίας μέσα σε κατάστημα με κόσμο προκειμένου να ελέγξουν τις κινήσεις τους στη χώρα κόσμο. Ζήτησαν τότε λίστα με καταζητούμενους των αρχών τιυ Μαυριοβουνίου, αλλά δεν έγινε γνωστό αν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία. Η υπόθεση πάντως παραμένει ανεξιχνίαστη.

Εκείνο που γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές για τη διπλή δολοφονία της Κέρκυρας, είναι ότι τα δύο θύματα είχαν έρθει πριν από περίπου ένα μήνα στην Ελλάδα και ότι ένας τρίτος, άγνωστος προς το παρόν είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους, την εξοχική κατοικία στην Κέρκυρα, προκειμένου να εμφανίζονται ως τουρίστες. Το θέμα απασχολεί, όπως προαναφέρθηκε και τα Μέσα Ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, που αναφέρουν και  κάποιες από τις παραπάνω λεπτομέρειες. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και φέρονταν να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Σκάλιάρι. Επιπλέον, σχετίζουν και τα ίδια,  την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους στη Βάρη.

Οι αρχηγοί της Σκαλιάρι στη Βάρη

Τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς (ήταν οι… αρχηγοί των Σκαλιάρι), οι οποίοι  εμφανίζονταν ως Κροάτες επιχειρηματίες και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες  που επικαλούνται, ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα. Ο Κοζάρ είχε συλληφθεί με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Επιπλέον, έχει εκδοθεί ένταλμα εναντίον του έτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν έμπαινε στο  γκαράζ του σπιτιού του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις