Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιατρά φονικό – Πακιστανός: Συνελήφθη εργάτης για την δολοφονία της 57χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιατρά φονικό – Πακιστανός: Συνελήφθη εργάτης για την δολοφονία της 57χρονης

Φιλιατρά φονικό - Πακιστανός: Ενώ οι πληροφορίες που υπήρχαν ως αργά τη νύχτα ανέφεραν ότι ο συλληφθείς Πακιστανός δεν είχε ομολογήσει τη διάπραξη του εγκλήματος, οι Αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για αντεκδίκηση εκ μέρους του αλλοδαπού δράστη.

Φιλιατρά φονικό -Πακιστανός: Ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος εργαζόταν, μέχρι πρότινος, στα θερμοκήπια δύο γυναικών αδελφών στην περιοχή των Φιλιατρών, συνελήφθη από , της 57χρονης Χριστίνας. Στη σύλληψη του Πακιστανού οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, κοντά στο σπίτι του άτυχου θύματος τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Μεσσηνία αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ οι πληροφορίες που υπήρχαν ως αργά τη νύχτα ανέφεραν ότι ο συλληφθείς Πακιστανός δεν είχε ομολογήσει τη διάπραξη του εγκλήματος, οι Αρχές πιστεύουν ότι επρόκειτο για αντεκδίκηση εκ μέρους του αλλοδαπού δράστη, καθώς οι σχέσεις με την πρώην εργοδότριά του είχαν διαταραχθεί και ο ίδιος είχε βρεθεί εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος. Ο 34χρονος Πακιστανός, αποφασισμένος, σε μια παράφρονα απόφαση, να σκοτώσει την 57χρονη, έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι, όπου διέμενε το άτυχο θύμα, μια πολύ αγαπητή γυναίκα και επαγγελματίας στην περιοχή, με την αδελφή της και συνιδιοκτήτρια των θερμοκηπίων στα οποία απασχολούνταν και άλλοι αλλοδαποί εργάτες.

Προφανώς, είδε ότι η αδελφή της 57χρονης βγήκε από το σπίτι για να μεταφέρει με το αυτοκίνητό  της μία εργάτρια στο χώρο των θερμοκηπίων για να εργασθεί. Μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, ο δράστης είχε προχωρήσει στο βαρύ έγκλημά του. Όλα δείχνουν ότι γνώριζε τα κατατόπια του σπιτιού και  μπήκε από το πίσω μέρος της κατοικίας, σπρώχνοντας μια πόρτα και ότι στη συνέχεια  διέφυγε από την κεντρική είσοδο. Το εσωτερικό του σπιτιού, παρουσίαζε ίχνη μικρής αναστάτωσης.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, φέροντας τραύματα από μαχαίρι, το οποίο η Αστυνομία δεν βρήκε στον τόπο του φρικτού εγκλήματος, καθώς ο δράστης της δολοφονίας το είχε πάρει μαζί του. Σε κατάσταση ισχυρότατου σοκ,  η αδελφή της άτυχης Χριστίνας, ειδοποίησε την Αστυνομία, που έφτασε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις και ειδικούς του εγκληματολογικού Τμήματος για λήψη αποτυπωμάτων η στοιχείων DNA του δολοφόνου, που κινήθηκε αστραπιαία μέσα στο σπίτι και διέφυγε. Αμέσως ξεκίνησαν και οι προσαγωγές υπόπτων μεταξύ αυτών που απασχολούσαν οι δύο γυναίκες στα θερμοκήπια αλλά και σε αγροτικές δουλειές.

Στο μικροσκόπιο ο Πακιστανός

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώθηκε, σχεδόν από την αρχή, στον 34χρονο Πακιστανό, ο οποίος είχε έρθει πρόσφατα σε προστριβή με την 57χρονη για άγνωστο λόγο και απομακρύνθηκε από την εργασία στα θερμοκήπια. Επίσημα, το κίνητρο της άγριας δολοφονίας ίσως γίνει γνωστό σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Βέβαιο είναι ότι από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ο 34χρονος Πακιστανός έχει καταγραφεί να κινείται έξω από το σπίτι την επίμαχη ώρα της δολοφονίας. Υπάρχουν, ωστόσο, στη διάθεση της ασφάλειας και μαρτυρίες τόσο για τις κινήσεις του μετά την απομάκρυνσή του από τα θερμοκήπια όσο και για τις κινήσεις του τις επίμαχες ώρες του φόνου.

Η ληστεία το 2013

Άνθρωποι που γνώριζαν την άτυχη Χριστίνα και την αδελφή της, υπενθύμισαν ότι τον Απρίλιο του 2013 οι δύο γυναίκες και η μητέρα τους -που τότε ζούσε- είχαν πέσει θύματα άγριας ληστείας μέσα στο σπίτι τους, όταν ληστές είχαν εισβάλει σπάζοντας τα παράθυρα.  Οι Αστυνομία είχε καταφέρει να συλλάβει τότε τους δράστες οδηγώντας στη δικαιοσύνη τρεις Αλβανούς κακοποιούς.

Αυτή τη φορά ωστόσο, κίνητρο της αποτρόπαιης ενέργειας δεν ήταν τα χρήματα, καθώς βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό που ήταν εκτεθειμένο και το οποίο ο δράστης της εισβολής θα μπορούσε να πάρει. Όμως, τα χρήματα βρέθηκαν στη θέση τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις