Serie A – αγωνιστικό: Αναβολή στέψης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Serie A – αγωνιστικό: Αναβολή στέψης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Serie A - αγωνιστικό: Η Ουντινέζε σώθηκε με νίκη 2-1 επί της Γιουβέντους που θα κατακτήσει και τυπικά το σκουντέτο λίγες μέρες αργότερα

24.07.2020 | 02:47

Serie A – αγωνιστικό: Μεγάλη νίκη της Ουντινέζε, ανέβαλε προσωρινά τη στέψη των «μπιανκονέρι». Η ομάδα του Ούντινε κέρδισε την Γιουβέντους με 2-1. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 13η θέση, ωστόσο, απέκτησαν μια διαφορά 7 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού και έχουν ουσιαστικά σφραγίσει την παραμονή τους στο Καμπιονάτο. Από την άλλη, η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάτι που θα προσπαθήσει να πετύχει την επόμενη αγωνιστική.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το ξεκίνημα του, με την Γιούβε να υπερέχει στα σημεία. Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Ντε Λίχτ στο 42’. Στο β μέρος, ήταν η σειρά της Ουντινέζε. Ο Νεστορόφσκι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52’. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Μούσο. Όμως, οι γηπεδούχοι κόντρα στην ροή του αγώνα πήραν τη νίκη, με το νικητήριο γκολ του Φοφανά στο 92ο λεπτό.

Serie A – αγωνιστικό: Εξασφάλισε το Τσάμπιονς Λιγκ η Λάτσιο

Αγκαλιά με τα αστέρια η Λάτσιο. Οι «αετοί» νίκησαν με 2-1 την Κάλιαρι, στο Ολίμπικο. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την θέση τους στην 4αδα και άρα την έξοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι η πρώτη φορά, που θα αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά από 12ετή απουσία. Στον αντίποδα, η Κάλιαρι παρέμεινε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ήρεμο με τις δυο ομάδες να είναι νευρικές. Όμως, η Κάλιαρι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 45’ με τον Σιμεόνε.

Στο β μέρος, η Λάτσιο αντεπιτέθηκε και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς ισοφάρισε στο 47’. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 60’ με τον Ιμόμπιλε να σημειώνει το τελικό 2-1. Αυτό ήταν το 31ο γκολ του Ιταλού επιθετικού, που κυνηγάει τον Λεβαντόφσκι στην μάχη για το «χρυσό παπούτσι».

Δείτε ακόμη:

Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ διέλυσε αδιάφορα ……5-3 την Τσέλσι
Η Τζένοα κέρδισε τη Σαπμντόρια 2-1 εκτός έδρας και ελπίζει βάσιμα σε σωτηρία
Έκανε την… έκπληξη με νέα επιστολή προς ΕΠΟ για τον τελικό ο Ολυμπιακός
Exit mobile version