Φορολογικές δηλώσεις παράταση 2020: Έως τις 28 Αυγούστου η υποβολή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις παράταση 2020: Έως τις 28 Αυγούστου η υποβολή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Φορολογικές δηλώσεις παράταση 2020: Την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη Βουλή.

23.07.2020 | 12:15

Φορολογικές δηλώσεις παράταση 2020: Δόθηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ακόμη έναν μήνα. Ειδικότερα, παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 ανακοίνωσε στη Βουλή η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο δίνεται παράταση έως τις 28 Αυγούστου προκειμένου -όπως είπε- να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στα τέλη Ιουλίου, αλλά εκκρεμεί η κατάθεση του 25% του συνόλου των δηλώσεων και έτσι, δίνεται παράταση για ένα μήνα ακόμη.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως είπε για να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, ισχύει η καταβολή στου φόρου σε 8 δόσεις και αφού δόθηκε νέα παράταση θα γίνουν και οι αναγκαίες προσαρμογές για τις δόσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η παράταση έως 28.8.2020 γίνεται με ανάλογη προσαρμογή των δόσεων. Οι δόσεις παραμένουν 8. Όσοι υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις εντός της νέας προθεσμίας θα πρέπει να καταβάλλουν τις δύο πρώτες δόσεις από 28 έως 31 Αυγούστου χωρίς επιβάρυνση. Διατηρείται η έκπτωση 2% για όσους καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό των υποχρεώσεών τους έως 31.8.2020».

Δείτε ακόμη

Μητσοτάκης: Γνήσια κοινωνική απόφαση η ψηφιακή σύνταξη
Ανοίγουν δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για νέους ανέργους
Πάνω από 18 εκατομμύρια αδήλωτα τετραγωνικά έχουν αποκαλυφθεί
Exit mobile version