Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές σκαφών: Ληστρικές επιδρομές σε χώρους στάθμευσης και σε επιχειρήσεις ενοικίασης
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές σκαφών: Ληστρικές επιδρομές σε χώρους στάθμευσης και σε επιχειρήσεις ενοικίασης

Κλοπές σκαφών: Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης.

Κλοπές σκαφών: Ληστρικές επιδρομές σε χώρους στάθμευσης και σε επιχειρήσεις ενοικίασης και πώλησης σκαφών αναψυχής, εξαπέλυε από τον περασμένο Νοέμβριο τετραμελής σπείρα την οποία συναποτελούσαν τέσσερις Αλβανοί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν δέκα τρεις περιπτώσεις κλοπών, είτε σκαφών είτε εξωλέμβιων μηχανών, από χώρους και επιχειρήσεις σε Μέγαρα, Κινέττα, Καλύβια, Άλιμο, Σπάτα, Κορωπί, Παιανία, Κερατέα, Αφίδνες, Ωρωπό, Ξυλόκαστρο και Θεσπρωτία. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.). Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα, δραστηριοποιήθηκε από αρχές Νοεμβρίου 2019 έως το Μάιο του 2020.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, 7 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ και 3 οχήματα. Σε εξέλιξη είναι ακόμη η έρευνα για το που κατέληγαν οι εξωλέμβιες μηχανές και τα σκάφη. Το πιθανότερο που εξετάζεται είναι να φυγαδεύονταν στην Αλβανία και να πωλούνταν εκεί, κάτι που έχουν πράξει και άλλες σπείρες Αλβανών υπηκόων στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, από την Ασφάλεια Πατρών, εξαρθρώθηκε άλλη εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών.

Σε Πάτρα, Αγρίνιο, Αστακό, Ξηρόμερο

Η σύλληψη των δραστών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, πραγματοποιήθηκε με αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στον Αστακό και στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη, Αλβανοί και Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Για χρονικό διάστημα ενός έτους και πλέον, λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σκαφών, εξαρτημάτων και εξωλέμβιων μηχανών. Στη συνέχεια οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα από κατάστημα διατηρεί ο ένας από αυτούς, είτε μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής, που εκδίδονταν από τον ίδιο, τα εξήγαγαν στην Αλβανία, με την κατάθεση στο Τελωνείο εικονικών εγγράφων-τιμολογίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις