Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σωστή χρήση μάσκας: Τα πέντε λάθη που κάνουμε
ΕΛΛΑΔΑ

Σωστή χρήση μάσκας: Τα πέντε λάθη που κάνουμε

Σωστή χρήση μάσκας: Η προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας για τις μάσκες έρχεται λίγες ώρες μετά το «καμπανάκι» που σήμανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Σωστή χρήση μάσκας: Νέα οδηγία για τη σωστή χρήση της μάσκας και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας. Η προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας για τις μάσκες έρχεται λίγες ώρες μετά το «καμπανάκι» που σήμανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας όταν θέλουμε να φάμε σε ένα εστιατόριο ή να κάνουμε κάποια άλλη δραστηριότητα: «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας».

Η εικόνα που δημοσιοποίησε ο Ηλίας Μόσιαλος:

Τι πρέπει να κάνουμε με τη μάσκα στα εστιατόρια; Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται…

Julkaissut Ηλίας Μόσιαλος Tiistaina 21. heinäkuuta 2020

Τα πέντε «όχι» για τις μάσκες

Το υπουργείο Υγείας και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανάρτησαν ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται οι 5 τρόποι με τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες.

Η νέα οδηγία του υπουργείου Υγείας για τις μάσκες:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις