Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Κατέληξε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Κατέληξε γυναίκα στο ΑΧΕΠΑ

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Τους 200 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Τους 200 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα κατέληξαν τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 85χρονο στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και για έναν 91χρονο και μία 75χρονη, οι οποίοι νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στα κρούσματα του κορονοϊού έχουν προστεθεί και ο γιος και ο εγγονός του 85χρονου από τη που είχαν βρεθεί και οι δύο θετικοί στον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 4.0000 και φτάνει τα 4.048.

Στο μεταξύ, περισσότερα από 7000 τεστ πραγματοποιηθήκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σε μια συστηματική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος της συνεχούς μετάδοσης του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Τσέπελη, η Ξάνθη είναι ίσως η μοναδική περιοχή στην ελληνική επικράτεια με τον μεγαλύτερο αριθμό δειγματοληπτικών τεστ που διενεργήθηκαν και το κλίμα που κυριαρχεί είναι αυτό της ικανοποίησης και της αισιοδοξίας από την αισθητή μείωση που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας.

ΠΟΥ: Ανησυχητικές τάσεις στην εξέλιξη της επιδημίας σε νότια Ευρώπη και Βαλκάνια

Την ίδια στιγμή, ανησυχητικές τάσεις στην εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού παρατηρούνται στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, προειδοποίησε σήμερα ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. “Προφανώς η Αμερική είναι ακόμη το βασικό επίκεντρο: η βόρεια, η κεντρική και η Λατινική Αμερική. Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να επιταχύνεται στην Αφρική”, επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk στη γενέτειρά του Ιρλανδία. “Επίσης ακόμη και στην Ευρώπη, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία στη δυτική Ευρώπη έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση”, τόνισε ο Ράιαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις