Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Ταΰγετος: Στο 401 οι αστυνομικοί που δέχθηκαν πυροβολισμούς
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Ταΰγετος: Στο 401 οι αστυνομικοί που δέχθηκαν πυροβολισμούς

Ναρκωτικά Ταΰγετος: Από θαύμα γλίτωσαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν Αλβανό κακοποιό.

Ναρκωτικά Ταΰγετος: Από θαύμα γλίτωσαν τη ζωή τους  δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, όταν επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν στον ύπνο,  επικίνδυνο Αλβανό καλλιεργητή φυτείας κάνναβης, σε δασική δύσβατη περιοχή του Ταΰγετου. Ο ένοπλος καλλιεργητής, με παρελθόν σε παρόμοιες παράνομες καλλιέργειες, αντελήφθη, όπως όλα δείχνουν, την παρουσία των αστυνομικών και τράβηξε πιστόλι, που είχε κρύψει κάτω από το μαξιλάρι η -εκτιμούν οι αστυνομικοί- το είχε στο χέρι κάτω από το σεντόνι! Σε κλάσματα του δευτερολέπτου άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Στην αρχή στα πόδια και στη συνέχεια τον έναν από αυτούς, που ήταν πιο κοντά του, σε ευθεία βολή, όπως κατέθεσαν οι ίδιοι οι τραυματίες.

Οι σφαίρες βρήκαν τον έναν αστυνομικό στα πόδια και στον ώμο, ενώ τον δεύτερο στο ένα πόδι. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, συνάδελφοι των δύο όρμησαν στο παράπηγμα, που διέθετε όλα τα είδη διαβίωσης σε υψηλό υψόμετρο, κι έπεσαν πάνω στον ένοπλο, αλλά και σε συνεργό του. Ακολούθησε νέα πάλη με αποτέλεσμα άλλοι δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν από χτυπήματα στα δάχτυλα. Οι τραυματίες από τις σφαίρες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

ΕΛ.ΑΣ: Με ανθρωποκτόνο πρόθεση

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, από την οποία προσδοκούσαν κέρδη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ,  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρείας αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Ασφαλείας Πατρών και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης. Οι αστυνομικοί, αναφέρεται,  αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν, εντόπισαν, σε δύσβατη, δασική περιοχή του Ταΰγετου, οργανωμένη φυτεία, όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν συνολικά 640 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε τα δύο μέτρα.

«Κατά την αστυνομική επιχείρηση», αναφέρει η Αστυνομία «ο ένας από τους δράστες, λίγο πριν την σύλληψή του, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίσθηκαν με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., σε νοσοκομείο της Σπάρτης. Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τον δράστη και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, μια γεμιστήρα καθώς και 13 φυσίγγια των 9 mm. Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα άκρα (όχι από πυροβολισμούς) και μεταφέρθηκαν ομοίως στο προαναφερόμενο νοσοκομείο».

 

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σημειώνεται ακόμη ότι η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, με μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα, που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι. Επιπλέον, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει μέσα στην φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ κατείχαν και τρόφιμα, που τους επέτρεπαν μακρά παραμονή τους στο χώρο. Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, 604 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και βιαιοπραγία κατά υπαλλήλων.

Δείτε ακόμη

Πυροβολισμοί σε σούπερ μάρκετ της Μεταμόρφωσης – Εξαφανίστηκε ο ληστής
Εγκληματική οργάνωση έκλεβε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ για τον χαλκό
Τρίτη έρευνα μέσα στον Ιούλιου στις φυλακές Κορυδαλλού – Ανησυχία για τα ευρήματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις