Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Αττική: Ανησυχία από την απότομη άνοδο
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Αττική: Ανησυχία από την απότομη άνοδο

Κρούσματα Αττική: Η αυξημένη παρουσία του κορωνοϊού στην Αττική ενδέχεται να οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες.

Κρούσματα Αττική: Ανησυχία έχει προκαλέσει η απότομη άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 17 κρούσματα στην Αττική, ενώ συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή τον Ιούλιο ανήλθε στα 95. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αττική νοσηλεύονται 32 ασθενείς, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι. Η αυξημένη παρουσία του κορωνοϊού στην Αττική ενδέχεται να οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες. Ο πρώτος από αυτούς είναι το γεγονός ότι στο λεκανοπέδιο υπάρχου αρκετές πυκνοκατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, γίνονται μεγάλες συναθροίσεις, ενώ ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων ενδεχομένως να έχει και η άφιξη των τουριστών που διέρχονται από την Αθήνα για να μεταβούν στους τελικούς προορισμούς. Τέλος, έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη χαλαρότητα στα μέτρα από τους πολίτες, κάτι στο οποίο στάθηκε και χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην επιστροφή της ενημέρωσης για την πανδημία.

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν άλλα 36 κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 αφορούν την Αττική.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν:

δύο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
ένα (1) από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας
Το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα πλέον ανέρχεται σε 4.048, ενώ οι θάνατοι ανέβηκαν σε 197, καθώς άλλοι δύο πολίτες απεβίωσαν.

Σε ισχύ τα νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ είναι τα νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα, όσον αφορά τους ελέγχους. Όπως έχει ανακοινώσει ήδη η κυβέρνηση, τα νέα, πιο αυστηρά, μέτρα που είναι σε ισχύ, είναι τα εξής:

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα και έως την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις