Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αεροδρόμιο: Σύλληψη πορτοφολάδων στο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αεροδρόμιο: Σύλληψη πορτοφολάδων στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Κλοπές αεροδρόμιο: Μαζί με τους επιβάτες... αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι ταχυδακτυλουργοί των κλοπών πορτοφολιών ταξιδιωτικών σάκων και τσαντών επιβατών.

Κλοπές αεροδρόμιο: Μαζί με τους επιβάτες, μετά  από μια μεγάλη περίοδο απαγόρευσης πτήσεων εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊου, επέστρεψαν στα αεροδρόμια και οι… σπείρες, που ειδικεύονται στις ταχυδακτυλουργικές κλοπές τσαντών, πορτοφολιών και ταξιδιωτικών αποσκευών. Έτσι, μετά την 29η Ιανουαρίου, όταν είχαν συλληφθεί από την Ασφάλεια του Αερολιμένα δύο δράστες συστηματικών κλοπών στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων, οι αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών μελών σπείρας, που αποτελείτο από δύο Αλγερινούς και έναν Πολωνό.

«Οι ανωτέρω» αναφέρει η Αστυνομία «μεσημβρινές ώρες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν πορτοφόλι μέσα από τσάντα, που ήταν τοποθετημένη εντός οχήματος στο χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα. Άμεσα, οι κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν σε όχημα και αποχώρησαν από το σημείο». Μετά την καταγγελία της γυναίκας και την επακόλουθη έρευνα, που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφαλείας του Αερολιμένα, οι αστυνομικοί,  ταυτοποίησαν τους δράστες, τους εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας και τους συνέλαβαν.

Τα κατασχεθέντα

«Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν», σημειώνει ακόμη Αστυνομία «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν πορτοφόλι, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε ο 36χρονος, ως δράστης κλοπής, που είχε σημειωθεί την 10-7-2020 στην αίθουσα αφίξεων του Αερολιμένα, εντός καταστήματος υγειονομικού χαρακτήρα». Ο 49χρονος και ο 36χρονος, είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία. Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 49, 44 και 36 ετών, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με δικογραφία σε βάρος τους  για διακεκριμένες κλοπές.

Στις 29 Ιανουαρίου, όταν και πάλι, όπως προαναφέρθηκε είχε εξαρθρωθεί σπείρα που εξαφάνιζε ταξιδιωτικούς σάκους, τσάντες και πορτοφόλια, είχαν συλληφθεί άλλοι Αλγερινοί, 31 και 34 χρόνων, οι οποίοι, βέβαιοι ότι οι αστυνομικοί θα τους αναγνώριζαν, καθώς είχαν συλληφθεί αρκετές φορές για παρόμοιες κλοπές, δρούσαν μεταμφιεσμένοι! Κάθε φορά, έγραφε τότε το Alphafreepress,  που τροχιοδρομούσε αεροπλάνο στην πίστα του αεροδρομίου, φέρνοντας στην Αθήνα επιβάτες, από το εξωτερικό και το εσωτερικό, το δίδυμο “έπιανε δουλειά” στην αίθουσα αφίξεων.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν άλλες εννέα φορές

Αν κάποιοι επιβάτες, που έφθαναν κουρασμένοι από το ταξίδι, άφηναν για λίγο τις αποσκευές η τα καρότσια με τα οποία τις κουβαλούσαν και δεν είχαν οπτική επαφή μαζί τους, οι δράστες πλησίαζαν. Σε κάποιες περιπτώσεις εξαφάνιζαν τσάντες, με πορτοφόλια, βαλίτσες η ηλεκτρονικά ενώ υπήρξε περίπτωση που επιχείρησαν να πάρουν ολόκληρο το καρότσι! Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος από κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επισημάνθηκε τότε ότι ο 34χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, άλλες εννέα  φορές για κλοπές!

Δείτε ακόμη

Στο 401 δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν πυροβολισμούς από Αλβανό ένοπλο σε φυτεία στον Ταΰγετο
Πυροβολισμοί σε σούπερ μάρκετ της Μεταμόρφωσης – Εξαφανίστηκε ο ληστής
Εγκληματική οργάνωση έκλεβε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ για τον χαλκό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις