Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Κόρινθος: Στις Κεχριές ο Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Φωτιά τώρα Κόρινθος: Στις Κεχριές ο Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα Κόρινθος: Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου.

Φωτιά τώρα Κόρινθος: Στην εκκένωση δύο οικισμών του Γαλατακίου και του Siemens προχώρησαν οι αρχές στις Κεχριές Κορινθίας, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά. Ο συναγερμός μεγαλώνει καθώς οι φλόγες πλησιάζουν προς το στρατόπεδο της περιοχής, ενώ απειλούνται σπίτια. Αυτή την ώρα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντός του στρατοπέδου, καθώς υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών και το στρατόπεδο περιβάλλεται από πεύκα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ επί τόπου για τον συντονισμό των δυνάμεων που ενισχύονται διαρκώς μετέβη ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης.  Στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Γιώργος Πουρνάρας.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος. Λόγω του κινδύνου, υπάρχει και εκτροπή κυκλοφορίας στη διαδρομή προς Επίδαυρο.

Μαρτυρία κατοίκου: Έχουν καεί ήδη σπίτια

“Το σπίτι μου είναι δίπλα από το στρατόπεδο στις Κεχριές. Έχουν εκκενωθεί τα σπίτια, η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα μας. Έχουν καεί ήδη σπίτια. Ήρθαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, έπειτα από δύο ώρες. Εμείς έχουμε εκκενώσει το σπίτι μας, έχουμε φύγει και έχουμε κατέβει στην παραλία”, ανέφερε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον ρ/σ Realfm.

Φωτιά τώρα Κόρινθος: Βίντεο από Πρώτο Θέμα και Korinthos TV
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις