Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Η ομάδα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Η ομάδα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής

Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Ο πρωθυπουργός έχει στο πλευρό του αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται σκληρά αλλά πίσω από τα... φώτα.

Μητσοτάκης Βρυξέλλες: Συνοδεία μίας μεγάλης ομάδας συνεργατών βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία τελικά κατέληξε σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-2027 ύψους 1.074 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις δύσκολες τετραήμερες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 90 ωρών και υψηλής έντασης στις Βρυξέλλες, οι οποίες για 20 μόνο λεπτά δεν έσπασαν το ρεκόρ της συνόδου της Νίκαιας του 2000 που είχε διάρκεια 92 ώρες, ο πρωθυπουργός είχε γύρω του έμπειρα άτομα με τα οποία συνεργάζεται στενά.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί, τον πρωθυπουργό συνόδευσαν η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα ΕΕ και ΗΠΑ με βάση της Βρυξέλλες, Θανάσης Μπακόλας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Γιάννης Βράιλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Αργυρού, ο εμπειρογνώμων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Χρήστος Χαιρετάκης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Χρήστος Ζωγράφος, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, ο επίσημος φωτογράφος και ο επίσημος εικονολήπτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Παπαμήτσος και Αλέξης Παπαχρήστος.

https://twitter.com/ThanasisBakolas/status/1285432395009855488?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1285432395009855488%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fpolitiki%2Fomada-symfonias-tis-synodoy-koryfis-mitsotaki

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις