Μεγάλη Αλβανία – Θεσπρωτία: Σάλος με την ανάρτηση της Dua Lipa

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Αλβανία – Θεσπρωτία: Σάλος με την ανάρτηση της Dua Lipa

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μεγάλη Αλβανία - Θεσπρωτία: Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των κοινωνικών δικτύων με τους περισσότερους να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού»

21.07.2020 | 05:30

Μεγάλη Αλβανία – Θεσπρωτία: Σάλο και πληθώρα σχολίων έχει προκαλέσει μια άκρως εθνικιστική ανάρτηση που έκανε η διάσημη, αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Dua Lipa στο Instagram. Συγκεκριμένα, η Dua Lipa, η οποία τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει μεγάλη επιτυχία, πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό -και στο Τwitter- μια φωτογραφία με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία περιλαμβάνει τόσο σερβικά όσο και ελληνικά εδάφη. Στη σημαία αναγράφεται και η λέξη «αυτόχθονες», ενώ ο χάρτης φτάνει μέχρι τη Θεσπρωτία και περιλαμβάνει και την Κέρκυρα. Στην ανάρτησή της η Dua Lipa γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Υπενθυμίζεται ότι η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» είχε κάνει την εμφάνισή της και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας το 2014 με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Πάνω σε αυτή βρίσκονται οι φωτογραφίες του ιδρυτή του αλβανικού κράτους, Ισμαήλ Κεμάλι, και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, πρωτοστάτη στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας.

Η ανάρτηση της Dua Lipa στο Instagram
Ποια είναι η Ντούα Λίπα

Η Ντούα Λίπα είναι 25 ετών και έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο. Οι γονείς της έφυγαν από το Κόσοβο στις αρχές του ’90 και εκείνη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ο παππούς της πέθανε το 1999 από καρδιακή προσβολή και ο πατέρας της δεν κατάφερε να παραστεί στην κηδεία του γιατί τα σύνορα είχαν κλείσει. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία στη μέχρι τώρα καριέρα της, ενώ φέτος κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο «Future Nostalgia».

Exit mobile version