Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Αργεντινή: Καλπάζει ο φονικός ιός
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Αργεντινή: Καλπάζει ο φονικός ιός

Κορονοϊός Αργεντινή: Νέο αριθμό ρεκόρ 113 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού σε 24 ώρες,κατέγραψαν οι αρχές της Αργεντινής, παρόλα αυτά το Μπουένος Άιρες άρχισε να αίρει σιγά σιγά τους περιορισμούς.

Κορονοϊός Αργεντινή: Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ 113 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, εξέλιξη που αύξησε στους 1.373 τον συνολικό αριθμό της πανδημίας του Covid – 19 από τη στιγμή που άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε την ώρα που το Μπουένος Άιρες άρχισε να αίρει κάποιους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής καραντίνας δύο εβδομάδων στην πρωτεύουσα και την περιφέρειά της, περιοχή όπου συγκεντρώνεται το 90% των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Περίπου 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της Αργεντινής ζουν στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του, όπου επιβλήθηκε καραντίνα από την 1η ως τη 17η Ιουλίου.

Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, οι αρχές προχώρησαν στην άρση ορισμένων περιορισμών, εξαιτίας της κόπωσης του πληθυσμού και της ανάγκης επανεκκίνησης της οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση ήδη εδώ και δυο χρόνια. Από κει και πέρα να αναφέρουμε ότι πρόσφατα αντιμέτωπη με ένα περίεργο περιστατικό βρέθηκε η επιστημονική κοινότητα στην Αργεντινή, αφού επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον  κορονοϊό παρ’ότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους. Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι, αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Δείτε ακόμη

Συναγερμός στο Πεντάγωνο: Τουρκική Navtex για έρευνες στα ανοιχτά του Καστελόριζου
Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο (vid)
Αγιά Σοφιά: Έστρωσαν τιρκουάζ χαλιά ενόψει της προσευχής της 24ης Ιουλίου – Απών ο Ιμάμογλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις