Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι συγκάλυψη: Οι πυροσβέστες δεν άνοιξαν μάνικες – Τι λέει ο δήμαρχος Ραφήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι συγκάλυψη: Οι πυροσβέστες δεν άνοιξαν μάνικες – Τι λέει ο δήμαρχος Ραφήνας

Μάτι συγκάλυψη: Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο Δήμαρχος κατέληξε «θα τα μάθει σίγουρα με ονοματεπώνυμα, για αυτό είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, για να πούμε την πραγματική αλήθεια».

Μάτι συγκάλυψη: «Δυστυχώς περνώντας δυο χρόνια από εκείνη την τραγική στιγμή αποκαλύπτονται και από άλλα χείλη» όσα συνέβησαν τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι τόνισε ο Βαγγέλης Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας. «Υπήρχαν πολλοί παράγοντες» εκτίμησε ο κ. Μπουρνούς για τα αίτια της τραγωδίας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και γνωστοποίησε πως «ακόμη και σήμερα κάποιοι κουβαλάνε πολλά προβλήματα στον εσωτερικό τους κόσμο». Αναφορικά με τους λόγους της τραγωδίας από τη φωτιά στο Μάτι, «ένας παράγοντας ήταν η αντιμετώπιση του πυροσβεστικού σώματος» ανέφερε ο δήμαρχος, αναφέροντας πώς για «2 πράγματα τους κατηγορεί ο κόσμος το πρώτο δεν τους ενημέρωσαν και δεύτερον αφού έγινε αυτό το πράγμα, στο δεύτερο χρόνο δεν υπήρχαν πουθενά. Καθόταν έξω με τα οχήματα γεμάτα νερό χωρίς εντολές».

Ανακαλώντας τις μνήμες από το Μάτι, «οι πυροσβέστες στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν άνοιξαν μάνικες. Δεν κάηκε η μπογιά από κανένα όχημα, δεν πήραν εντολές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρνούς. «Κάποιοι προσπαθούσαν, όταν καταλάβανε τι είχε γίνει, να δημιουργήσουν ένα μύθο και να βγουν έξω από το κάδρο» αποκάλυψε ο κ. Μπουρνούς και ζήτησε να «αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι».

Η Πυροσβεστική δεν ενημέρωσε τον κόσμο

Στο Μάτι, «πράγματι ήταν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Το σημαντικό είναι ότι το κράτος δεν ήταν οργανωμένο εκεί πέρα. Τα οχήματα και οι μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν στην Κινέτα» περιέγραψε ο κ. Μπουρνούς και επισήμανε ότι η Πυροσβεστική «δεν ενημέρωσε τον κόσμο για μια προληπτική εκκένωση».

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία «είχα πει ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια συγκάλυψης όχι μόνο από την Πυροσβεστική» επισήμανε ο Δήμαρχος Ραφήνας, σημειώνοντας πως «τα γνωρίζω, αλλά δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα». «Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά την 23η Ιουλίου» συμπέρανε ο κ. Μπουρνούς και εξήγησε πως «βγάζαμε μόνοι μας τους ανθρώπους. Σβήναμε μόνοι μας τα σπίτια». Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο Δήμαρχος κατέληξε «θα τα μάθει σίγουρα με ονοματεπώνυμα, για αυτό είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, για να πούμε την πραγματική αλήθεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις