Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζόνσον για εμβόλιο κορονοϊού: Το “μπράβο” του Βρετανού πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον για εμβόλιο κορονοϊού: Το “μπράβο” του Βρετανού πρωθυπουργού

Τζόνσον για εμβόλιο κορονοϊού: Ο Τζόνσον συγχαίρει τους επιστήμονες της Οξφόρδης και της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τζόνσον για εμβόλιο κορονοϊού: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «πολύ θετικά νέα» τα στοιχεία από την κλινική δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό της Astra Zeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα. «Αυτά είναι πολύ θετικά νέα. Ένα τεράστιο “μπράβο” στους λαμπρούς, παγκοσμίως κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές μας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, δίνοντας και μια παραπομπή στη μελέτη αυτή για το εμβόλιο κατά της Covid-19. «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί και θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω δοκιμές.

Αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον. Το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 ήταν ασφαλές και παρήγαγε σημαντική ανοσοαπόκριση στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 1.000 υγιείς ασθενείς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών. Το εμβόλιο, που έχει την ονομασία AZD1222 και αναπτύσσεται από την AstraZeneca και επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια και προκάλεσε αντίσωμα και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Δείτε ακόμη

Νέα Φιλαδέλφεια: Μολότοφ και στειλιάρια εντόπισε η ΕΛΑΣ περιμετρικά από το γήπεδο της ΑΕΚ
Εξέπνευσε 68χρονος στο Ρίο – Στους 195 οι νεκροί στη χώρα μας
Καπέλιος: «Δεν άφησα Κύθηρα και Μάνη να καούν» – Καταθέτει μήνυση κατά Ματθαιόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις