Φυλακές Κορυδαλλού: Νέα έρευνα

ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Νέα έρευνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Φυλακές Κορυδαλλού: Προβληματισμός από τα ευρήματα της νέας, τρίτης μέσα στον Ιούλιο, έρευνας στις φυλακές Κορυδαλλού.

20.07.2020 | 10:04

Φυλακές Κορυδαλλού: Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στους αρμόδιους τα αποτελέσματα των αλλεπάλληλων ερευνών, που λαμβάνουν χώρα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και ειδικότερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Λίγα εικοσιτετράωρα, από την προηγούμενη έρευνα των ανδρών της Ομάδας Αντιμετώπισης ΄Εκνομων Ενεργειών, του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης, που είχε φέρει στο φως αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα και σπασμένο κομμάτι καθρέπτη, σε πολλά άλλα ευρήματα και η νέα έφοδος με τη συμμετοχή και σωφρονιστικών υπαλλήλων, προκαλεί ανησυχία για τα συμβαίνοντα στα ενδότερα των σωφρονιστικών καταστημάτων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι έρευνες, όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν σε δέκα τρία κελιά, σε θάλαμο και σε κοινόχρηστους χώρους της Β πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα όπως: Δέκα πέντε σιδηρολοστοί και ξύλινα ρόπαλα , πέντε αυτοσχέδια μαχαίρια και αυτοσχέδιο κατσαβίδι, 2 σουβλιά και 6 λάμες, 5,3 γραμμ. Χασίς , 2 κουτιά ψυχοφάρμακα και ποσότητα τεμαχισμένων ψυχοφαρμάκων, 16 κινητά τηλέφωνα,21 φορτιστές και 13 handsfree , 7 USB και καλώδια, κάρτα SIM και κάρτα SMARTPAY 11 τράπουλες , 6 ζάρια και 45 ευρώ.

Φυλακές Κορυδαλλού: Τρυπάνια, ξύλινος μπαλτάς, καθρέπτες παρακολούθησης

Επίσης, κατασχέθηκαν 3 τρυπάνια, χαρτοκόπτης και αυτοσχέδιος ξύλινος μπαλτάς, 5 πιρούνια, ψαλίδι, 2 λάμες νυχιών και νυχοκόπτης, σκληρός δίσκος, ηλεκτρονικό τσιγάρο και αυτοσχέδια μηχανή TATTOO , 15 βίδες , 6 κλειδιά και λουκέτο , 7 αυτοσχέδιοι καθρέπτες παρακολούθησης, 2 μπουκάλια με άγνωστη ουσία και διαβατήριο Γεωργιανών Αρχών . Για τα ευρήματα ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ προανακρίσεως επιλήφθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Κορυδαλλού. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος. Οι έλεγχοι αποσκοπούν στο να δοθούν απαντήσεις για ποιο σκοπό υπήρχαν, ιδιαίτερα τα επικίνδυνα εργαλεία, στα χέρια κρατουμένων και πως πέρασαν κάποια άλλα στο εσωτερικό των φυλακών.

Η έρευνα της 15ης Ιουλίου

Μόλις, το βράδυ της 15ης Ιουλίου, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών, σε έρευνα που πραγματοποίησε στην Ε Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού είχε κατασχέσει αυτοσχέδια μαχαίρια, ξύλινο ρόπαλο και κοφτερό κομμάτι από καθρέπτη.

Αναλυτικά, στην έρευνα εκείνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δώδεκα νάιλον συσκευασίες, ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων, 3,2 γραμμάρια λευκής σκόνης (πιθανόν ναρκωτικής ουσίας), μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), 6 αυτοσχέδια μαχαίρια, χρηματικό ποσό 63 ευρώ, ρόπαλο και κομμάτι καθρέπτη, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 φορτιστές, 4 handsfree, 2 USB και κάρτα sim. Το ίδιο βράδυ είχε λάβει χώρα και έρευνα στα κελιά της Ε1 Πτέρυγας των φυλακών Δομοκού με τη συνδρομή της εξωτερικής φρουράς, όπου, μεταξύ άλλων, είχαν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, τέσσερα αυτοσχέδια μαχαίρια και 2 σουβλιά.

Υποψία απόδρασης

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου, σε άλλη έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν έρθει στο φως ευρήματα, που προκάλεσαν, μεγάλο προβληματισμό και υποψίες στις Αρχές, ότι πιθανόν κάποιοι κρατούμενοι, προετοίμαζαν απόδραση! Το εύρημα που έφερε στο φως, μεταξύ άλλων, η έρευνα των ανδρών της Ομάδας Αντιμετώπισης ΄Εκνομων Ενεργειών, παρουσία εισαγγελέα, ήταν δύο ορειβατικά σχοινιά, που έφεραν στις άκρες, τέσσερις και δύο γάντζους, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafreepress.gr, οι κρατούμενοι στους χώρους των οποίων έλαβε χώρα η ξαφνική έρευνα, όταν είχαν ερωτηθεί για τη σκοπιμότητα της κατοχής των ορειβατικών σχοινιών, απάντησαν ότι τα ήθελαν για να κάνουν γυμναστική στα κελιά τους και τίποτε περισσότερο. Βρέθηκαν, ωστόσο και αυτοσχέδια καθρεπτάκια, με τα οποία κρατούμενοι μπορούν να βλέπουν σε σημεία , με τα οποία δεν είναι δυνατόν να έχουν οπτική επαφή.

Δείτε ακόμη

Ζέστη και ενισχυμένοι άνεμοι προβλέπονται για σήμερα
4.007 τα κρούσματα στην χώρα – Κανένας νέος θάνατος
«Εντολή υπουργού: Μην γράψεις ευθύνες για ανωτέρους» – Σοκάρουν τα ηχητικά για το Μάτι
Exit mobile version