Φωτιά τώρα Άνδρος: Πυρκαγιά στην περιοχή Κόρθι

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Άνδρος: Πυρκαγιά στην περιοχή Κόρθι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Φωτιά τώρα Άνδρος: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Δευτεράς στην Άνδρο - Στην περιοχή επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

20.07.2020 | 16:18

Φωτιά τώρα Άνδρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Άνδρο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρθι. Συνολικά επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, σε ετοιμότητα για εκκένωση είναι οι οικισμοί παρακείμενοι στην περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση δυσπρόσιτη, κοντά στον Άγιο Γεώργιο τον Φαράλη και για το λόγο αυτό δεν μπορούσαν τα πεζοπόρα τμήματα να την προσεγγίσουν από την πρώτη στιγμή. Σύντομα έφτασε στον κεντρικό δρόμο και οι φλόγες πέρασαν από την άλλη πλευρά προς τη μεριά της Καπαριάς.

Ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στις περιοχές Καπαριά, Καλαμάκι και Πλάκα, θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα διοτί μπορεί να χρειαστεί να εκκενωθούν οι περιοχές που διαμένουν. Το αν θα υλοποιηθεί η εκκένωση των περιοχών αυτών θα εξαρτηθεί από την πορεία της φωτιάς και από το πόσο θα μπορέσουν να την περιορίσουν τα εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης. Στα «θετικά» προσμετρά το γεγονός ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί δεν είναι ισχυροί.

Δείτε ακόμη

Ξένες πινακίδες εν αδίκω
Θάνατος 16χρονης στα Τρίκαλα: Προβληματίζουν τις Αρχές οι φωτογραφίες της αυτοψίας
Η απάντηση της «Καθημερινής» στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη
Exit mobile version