Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι μνημόσυνο: Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας, παρουσία της Σακελλαροπούλου
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι μνημόσυνο: Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας, παρουσία της Σακελλαροπούλου

Μάτι μνημόσυνο: Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Μάτι μνημόσυνο: Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018, τελέστηκε μετά το μνημόσυνο στην Αργυρά Ακτή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν και να ζητούν δικαίωση. Προηγουμένως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι είχε τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Στο τρισάγιο που ακολούθησε στην Αργυρά Ακτή, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους συγγενείς των θυμάτων, φώναζαν πως ζητούν δικαίωση για τα θύματα, τονίζοντας πως το «Μάτι δεν είναι καταβόθρα νεκρών». Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, έδωσε αρνητική απάντηση στον αίτημα του ανακριτή που ζητούσε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για κακούργημα σε κάποιους από τους 20 κατηγορούμενους για πλημμεληματικές κατηγορίες στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, τόνισε πως δεν μπορεί να αποδοθεί αυτή η κατηγορία, καθώς απαιτεί δόλο, υπό την έννοια της αποδοχής του δράστη του ενδεχόμενου θανατηφόρου αποτελέσματος.

Δείτε ακόμη
Πέτσας για Μάτι: Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια
“Θα τα βάλεις με τη Δούρου; Θα σου ανοίξουν τον κ**λο” – Στοιχεία σοκ για την τραγωδία στο Μάτι
“Δύο λεπτά ακόμα και θα είχαμε καεί ” – Η “Θεοδοσία” θυμάται την τραγωδία στο Μάτι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις