Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αγγλία – αγωνιστικό: Στον τελικό η Αρσεναλ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγγλία – αγωνιστικό: Στον τελικό η Αρσεναλ

Αγγλία - αγωνιστικό: Οι κανονιέρηδες 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκαν στον τελικό κυπέλλου

Αγγλία – αγωνιστικό: Έκλεισε ένα εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup η Αρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι και πέρασαν στον τελικό του κυπέλλου. Τώρα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στον αυριανό ημιτελικό ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, που θα μάθουν τον αντίπαλο τους. Ο Ομπαμεγιάνγκ με τα δύο γκολ που πέτυχε έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Το παιχνίδι είχε από νωρίς γρήγορο ρυθμό και οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 19’ οι Λονδρέζοι έκρυψαν την μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα του Έντερσον, ύστερα από 18 πάσες με τελικό αποδέκτη τον Γκαμπονέζο επιθετικό. Η Σίτι αντέδρασε και πίεσε την Άρσεναλ αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο β μέρος, οι «πολίτες» κράτησαν την έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε αρκετές φορές τους γηπεδούχους.

Αγγλία – αγωνιστικό: Κόντρα στη ροή και 2-0

Η ομάδα του Αρτέτα κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 71’ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των φιλοξενούμενων δεν άλλαξε κάτι. Έτσι, ο μαθητής κέρδισε τον δάσκαλο του, αφού ο Αρτέτα ήταν βοηθός του Γκουαρντιόλα στην Σίτι την τριετία 2016-19. 

Αγγλία – αγωνιστικό: Η Μπέρνλι διπλό με …άρωμα Ευρώπης

Στον αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, η Νόριτς υποδέχτηκε την Μπέρνλι και γνώρισε την ήττα με 0-2. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Νόριτς εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μια νίκη με «άρωμα» Ευρώπης, αφού ανέβηκαν στην 9η θέση και μείωσαν στους 2 βαθμούς από τις θέσεις, που βγάζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον, καλούνται να πετύχουν νίκη κόντρα στην Μπράιτον την τελευταία αγωνιστική για να έχουν πιθανότητες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπέρνλι να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για αυτήν όταν τα «καναρίνια» έμειναν με 9 παίχτες, αφού αποβλήθηκαν οι Μπουεντία και Ντρμιτς (στο 36’ και στο 45+3’ αντίστοιχα). Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45+5’ με τον Γούντ. Το β μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Μπέρνλι συνέχισε να έχει την κυριαρχία. Διπλασίασε τα τέρματα της με το αυτογκόλ του Γκόντφρεϊ στο 80’.

Δείτε ακόμη:

Ο Καρέρα ζητάει δύο νίκες από τους παίκτες του, σε πρωτάθλημα και κύπελλο
Η Γουέστ Χαμ 3-1 τη Γουότφορντ, μόνο αν αυτοκτονήσει πέφτει
Σε δημόσια διαβούλευση η “νέα Τούμπα” Δευτέρα ή Τρίτη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις